Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s besked - fortsätter med danska kaosklubben: "Vi har kvar samarbetet"

Allsvenskan

MALMÖ. Jammerbugt FC brottas med stora ekonomiska problem och åkte ur den danska andraligan.
Trots det säger Malmö FF inte upp relationen med samarbetsklubben.
- Det är klart att det också påverkar. Det är inget vi så klart vill förknippas med, säger MFF:s sportdirektör Daniel Andersson.  

Foto: Bildbyrån

Malmö FF upprättade ett samarbete med Jammerbugt förra året och hade som mest sex spelare utlånade till nykomlingen i den danska andraligan. Säsongen 2021/22 gick sedan i turbulensens tecken i Jammerbugt. Bland annat rapporterades det om skulder till lokala företag och spelare som inte fick lön. Den utlånade MFF-yttern Mubaarak Nuh beskrev att Jammerbugt inte var en professionell miljö att vistas i. 

De åkte ur andraligan och beskedet efter nedflyttningen var att MFF skulle utvärdera samarbetet, efter att de utlånade spelarna återvänt till Malmö. Trots alla problem som uppstått sedan ägaren Klaus-Dieter Müller tog över klubben är samarbetet inte avslutat. 

ANNONS

- Nej, det vill jag inte säga. Vi ska bara se om någon spelare passar just nu, och hittills har vi inte hittat någon som vi tycker passar i den miljön just nu. Men samarbetet i sig är väl inte avslutat, säger Daniel Andersson till Fotbollskanalen.  

Klubben har skiftat fokus mot den andra samarbetsklubben BK Olympic i Ettan, som fått sex stycken MFF-talanger till sin verksamhet under året. 

Vad påverkar det att Jammerbugt åkt ner en division?  
- Det påverkar så klart jättemycket. Vi tyckte att det var en väldigt bra plattform. Det är två saker som egentligen påverkar. Dels är det Olympic, som vi startade och är en plattform i Ettan som är väldigt bra. Sedan hade vi den i danska andraligan - och nu gick de ner till ungefär samma plattform som Olympic, och då ser vi fördelen att ha de här nära oss, med bättre kontroll, den kategorin av spelare. Sedan har vi en annan kategori av spelare som vi kanske tycker ska spela lite högre upp, som vi då satt lite olika miljöer. Men vi har kvar samarbetet. Det kanske kan vara någon spelare som går dit och spelar, vi har fortfarande ett bra samarbete med Klaus gällande spelare. Vi har rekryterat två spelare lite i samarbete med honom. 

ANNONS

Och de ekonomiska problemen? 
- Det är klart att det också påverkar. Det är inget vi så klart vill förknippas med. Man väger in allting, men den största anledningen kanske är positionen de ligger i. 

Publicerad 2022-08-09 kl 14:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto