POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

MFF:s besked till Folkhälsomyndigheten: "Vi kan ta in 5 500 på stadion"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF vill att förslaget på att höja maxantalet från 50 till 500 personer ska omprövas.
Eleda Stadion kan senare i höst ta in 5 500 åskådare enligt en färdig plan.
- Man kan också vara flexibel, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

I slutet av augusti öppnade Folkhälsomyndigheten upp för att ändra det tillfälliga förbudet på sammankomster för över 50 personer. I myndighetens remissyttrande kan den gränsen höjas till 500 personer, vilket skulle innefatta idrottsevenemang från den 1 oktober.

Malmö FF vill dock att detta remissyttrande till regeringen ska omprövas. På ett säkert sätt ska Eleda Stadion kunna ta in 5 500 åskådare enligt en plan som klubben presenterar på dagens presskonferens.

Peter Narbe, säkerhetschef i Malmö FF, utvecklar:

- Vi är vana vid stora evenemang på stadion, och framförallt vid Europaevenemangen fördela åskådarna för att få ett bra och effektivt flöde. Vi har väldigt bra koll på hur vi ska hantera publiken inne på Stadion vid ett sådant scenario. När vi kollar på folks rörelsemönster så tar sig fyra av fem åskådare sig till stadion på ett "coronasäkert" sätt, det vill sig utan kollektivtrafik. Håller vi enmetersavståndet så kan vi ta in 5 500 personer. Ungefär 80 personer skulle komma från Lund av dessa, och skulle belasta kollektivtrafiken ringa, säger Narbe.

Eleda Stadion har en publikkapacitet på 24 000. Publiksnittet 2019 var 16566 personer.

- Det finns egentligen flera anledningar till vårt förslag. De här 500 baseras mycket på logistiken kring att ta sig till de olika arrangemangen, att det då skulle vara vara en begränsingen av flaskhalsen som skulle göra att man inte klarar av mer än 500. Det i sig tycker jag inte är fullt rimligt, och bakgrunden till vårt förslag som visar på att vi klarar mer än 500, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Han fortsätter: 

- Uppmaningen som är jättetydlig från oss är att man måste vara noga med enmetersavståndet. Men man kan också vara flexibel vid med att fylla på med fler än 500 åskådare beroende på hur stora de olika arenorna är och baserat på de olika förutsättningarna. 5 500 löser vid med en meter mellan individerna, säger MFF:s vd Niclas Carlnén. 

Publicerad 2020-09-03 kl 13:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto