Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s drömmöte med Barca ser inte ut att bli av: "Väldigt liten sannolikhet"

Malmö FF:s drömmatch mot Barcelona ser ut att gå om intet.
- Det är inte kört ännu, men sannolikheten är ganska liten säger vd:n Pelle Svensson.

Sedan i maj har den allsvenska serietvåan jobbat intensivt för att kunna krydda sitt 100-årsfirande med ett riktigt toppmöte. Enligt planen skulle Zlatan Ibrahimovic och Barcelona – eller en klubb av motsvarande kaliber - dyka upp i Skåne i slutet av juli. Men sommarens VM sätter käppar i hjulen.

- Problemet för oss nu är att de tillgängliga tiderna för en sådan match ligger för nära turneringen. Det innebär att inget större lag kan garantera att deras bästa stjärnor är med. Och då blir det genast mindre intressant, säger Pelle Svensson till fotbollskanalen.se.

Han förklarar att enligt Fifas regler har varje spelare rätt till minst fyra veckors sammanhängande semester efter VM, där finalen går av stapeln 11 juli. Om – exempelvis – Argentina går hela vägen medför det att Lionel Messi inte skulle behöva åka till Sverige för MFF-mötet.

- Och alla Barcelonas spelare är ju landslagsmän någonstans, konstaterar Pelle Svensson.

Men om man tänker på Zlatan, så har ju hans land inte kvalificerat sig för VM?
- Nej, precis. Men för de flesta av hans lagkamrater är det ju så att deras nationer kan gå långt i VM. Och därmed är risken att de inte kommer hit. När vi tittar på Barcelona vill vi ju att det ska vara de största stjärnorna som ställer upp, inklusive Zlatan naturligtvis.

Orsaken till att en eventuell match måste spelas just i slutet av juli är att de stora europeiska ligorna drar igång i augusti. De flesta lagen har redan bokat in sina turnéer och träningsmöten. Enda chansen blir därför att sikta på den korta period som följer direkt efter VM.

- Med de fyra veckornas semester i åtanke blir det alltså inte så mycket tid tillgänglig, säger Pelle Svensson.

Så det är inte så stor chans att Barcelona kommer till Sverige?
- Nej, det är ju inte det. Men vi har inte gett upp helt.

Publicerad 2010-05-20 kl 23:58
Annons
Annons
Annons