Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF:s förre fansledare om styrelsen: ”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

10å

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson vidhåller att Bengt Madsen inte har rösträtt i styrelsen.
- Det är mycket stor humor, säger förre MFF Support-basen Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Tony Ernst var tidigare ordförande i MFF Support och skrev i onsdags en rasande artikel där han kritiserade Malmö FF:s styrelse för maktfullkomlighet. Ernst hävdade också att hedersordförande Bengt Madsen, som inte sitter i styrelsen, är med och bestämmer.

ANNONS

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson dementerar detta.

- Vi har en kutym och en tradition att tidigare ordförande och hedersordförande under en period assisterar och ser till att det blir kontinuitet. Så Bengt Madsen finns med i styrelsen ibland och tillför med sin erfarenhet och sina kunskaper. Men han har ingen rösträtt, han deltar inte i några beslut, säger Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Ernst erkänner Madsens rätt att sitta med på styrelsemöten – men menar att hedersordföranden visst är med och bestämmer.

- Bengt Madsen har styrt Malmö FF i tio år. Styrelsen som sitter nu är till hälften handplockad av honom. Att tro att Bengt Madsen sitter med på styrelsemöten men inte har rösträtt, för mig är det mycket stor humor, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger Ernst till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Tony Ernst skriver i sin artikel att det är dags att rösta in en person i styrelsen som inte bara ”ser det som ett styrelseuppdrag i högen”. Det är det dock ingen i MFF:s nuvarande styrelse som gör, hävdar Håkan Jeppsson.

- Vi är elva personer i styrelsen, och vi tar inte ens ut 50 öre av klubben. Jag lägger 10-20 timmar i veckan på Malmö FF – jag har varit MFF:are sedan jag föddes och sliter som en galärslav för att det här ska bli bra. Då är det ganska upprörande att få den här typen av kommentarer. Å andra sidan får han tycka vad han vill, säger Jeppsson.

Tony Ernst ser ett problem med att styrelseledamöterna efterskänker sina arvoden – vilket är kutym i Malmö FF.

- Det betyder att man bar kan sitta i styrelsen om man har råd med det. Vanligt folk kan alltså inte sitta där. Skulle vi ha ett normalt styrelsearvode skulle en bilmekaniker eller en sjuksköterska kunna sitta med och bestämma, säger han, och indikerar att han kommer driva detta på årsmötet.

ANNONS

- Jag har protesterat mot det här på minst tio årsmöten. Jag brukar stå upp och kivas och bråka. Jag har ju inget att förlora, jag kan lika gärna bråka, så att någon gör det.

Håkan Jeppsson ser dock med tillförsikt på framtiden.

- Om medlemmarna inte tycker att jag ska vara ordförande, om de tycker att jag inte är supporter nog och inte gör ett bra jobb – då röstar de bort mig, då kliver jag av. Jag gör det här för att jag tror att jag kan bidra och göra något bra för Malmö FF.

Fotbollskanalen.se har sökt Bengt Madsen för en kommentar.

Publicerad 2011-02-18 kl 18:16
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto