Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF:s hemmaarena kan få nytt namn

Foto: Scanpix

Swedbank stadion kan byta namn.
- Det är klart att vi sneglar mot Malmö arena och den överenskommelse som finns där om namnet, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Under en träff med MFF-medlemmar berättade ordföranden Håkan Jeppsson att det finns planer på att byta namn på Swedbank stadion.

Enligt Sydsvenskan ska klubben ha inlett en diskussion med kommunen för att hitta ett nytt namnförslag med starkare koppling till staden.

- Kan vi hitta ett alternativ som gör att vi inte förlorar alla pengarna, så är det möjligt, säger Jeppsson.

- Vi vill ha lite bättre själ i namnet.

Planerna är, enligt Jeppson, konkreta. Avtalet med Swedbank löper fram till 2018 och det är först efter det som namnbytet blir aktuellt.

- Man ska komma ihåg att det är ganska många miljoner det avtalet ger oss och även om vi har mycket pengar i kassan just nu är det en viktig del för oss.

- Vi får se vart diskussionen leder. Malmö kommun är ju ekonomiskt pressad också, påpekade Håkan Jeppsson, som också kommenterade det klubbens ekonomiska läge.

- Det kommer att bli en ekonomisk förlust 2016 när vi inte har något Europaspel och vi inte är så sugna på att sälja några spelare. Men vi har ju en annan rörelsefrihet med Champions League-pengarna på banken och kan ta något år så här, men ska vi ta nästa steg är Europaspel nästan varje år en nödvändighet.

Publicerad 2016-07-12 kl 22:02
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER