Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

MFF:s jätteminus 2020: "Historiskt stor förlust"

2v

Malmö FF gick 48,6 miljoner kronor minus 2020.
Detta till följd av coronakrisen, meddelar Skåneklubben.
- Det är en historiskt stor förlust för Malmö FF, säger ordförande Anders Pålsson. 

Malmö FF gav under fredagen besked om att klubben gick 48,6 miljoner kronor minus 2020 till följd av coronavirusets utbrott. MFF hade en omsättning på 251,4 miljoner kronor, vilket är en minskning med 120,3 miljoner kronor i jämförelse med 2019. Vid årsskiftet visade klubben upp ett eget kapital på 464,3 miljoner kronor.

MFF:s ordförande Anders Pålsson menar att det rör sig om en historisk förlust.

2020 var ett år med stora prövningar för verksamheten och vår ekonomi var starkt påverkad av pandemin. Det är en historiskt stor förlust för Malmö FF, men den är i nivå med vad vi förutspått. Kriser skapar dock möjligheter och ett behov av att tänka i nya banor. Det har vi flera exempel på under 2020 när vi har försökt att kompensera för en verksamhet med restriktioner, säger han i en kommentar på klubbens hemsida. 

ANNONS

MFF meddelar dock vidare att klubben fortsatt har en stark likviditet och att soliditeten är oförändrat hög. Det är något Pålsson menar är positivt.

- Det positiva i sammanhanget är att vi har en i stort sett oförändrad kassa jämfört med ingången av 2020 och en väldigt bra soliditet. Föreningens höga egna kapital är effekten av goda resultat i Europaspel de senaste tio åren. Det har gjort att vi kan arbeta med lugn och trygghet och inte behövt vidta några panikåtgärder, för det är också viktigt att man håller kursen framåt långsiktigt.

Pålsson fortsätter:

Ett antal åtgärder har vidtagits för att minska de löpande kostnaderna och motverka årets stora intäktsbortfall, som är anledningen till att det negativa resultatet är så stort. Tack vare likviditetsreserven har åtstramningen kunnat ske under kontrollerade former och utan att inriktningen i den långsiktiga satsningen har påverkats väsentligt.

MFF kommer vidare att vara fortsatt försiktigt under 2021 med anledning av att det är osäkra tider till följd av pandemin.

ANNONS

Utsikterna för 2021 är fortsatt osäkra. Det beror på pandemins utveckling och hur snabbt vaccinationsprocessen kan bidra till att öppna upp samhället på nytt. Den ekonomiska planeringen präglas därför av viss försiktighet. 

Publicerad 2021-02-19 kl 14:49

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto