POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s kaxiga beslut på årsmötet - klubbade igenom SM-guld 2017

Foto: Bildbyrån

På fredagskvällen höll Malmö FF sitt årsmöte. De vill bli mästare 2017, men en av förändringarna föreningen vill se är att få en egen inomhushall. 
- Risken är att vi halkar bakåt om vi inte utvecklar förutsättningar, säger vd:n Niclas Carlnén.

Inför 326 röstberättigade hade Malmö FF, på sitt årsmöte, mest positiva saker att säga om 2016. En av de mest uppskattade sekvenserna var när ordförande Håkan Jeppsson klubbade igenom att Malmö FF kommer att vinna SM-guld 2017, och därmed gå till 20 SM-guld och då få ha två stjärnor på bröstet.

Jeppsson och vd:n Niclas Carlnén gick bägge in på en av de sakerna som de tycker är viktiga för framtiden: att skaffa ännu bättre träningsförutsättningar. Det blir träningsplaner med hybridgräs vid Swedbank Stadion i år, men det behövs mer.

Det behövs en inomhushall inom gångavstånd, enligt Carlnén. De hoppas kunna hitta en lösning inom en framtid som inte är för långt bort. 

- Vi har bra resurser i tränare, ledare, och strukturer runt omkring, men risken är att vi halkar bakåt om vi inte utvecklar förutsättningarna.

- När vi pratar om hallen är placeringen den viktiga frågan, för skolan ska kunna använda den på dagtid.

- Den dialog vi har nu (med staden) är väldigt konstruktiv.

På årsmötet fanns inga motioner och bara ett fåtal frågor. En av frågorna var kring när Malmö FF, nu när de äger Swedbank Stadion till hundra procent, tänker byta namn på sin arena till MFF Stadion.

- Det ger en viktig intäkt till Malmö FF. Är vi beredda att avstå den intäkten? Jag ser inte det som realistiskt i nuläget, sa Carlnén.

Ekonomiskt sett var truppen dyrare 2016 än 2015, exkluderat Champions League-bonusar, men samtidigt ökade matchintäkterna, MFF vann återigen sponsor-SM för alla klubbar i alla idrotter, och hade klart högre eventintäkter tack vare påvens besök samt två landskamper. 

Även 2017 har MFF budgeterat för ett positivt ekonomiskt resultat, efter årets plusresultat på 1,3 miljoner kronor efter skatt. De vill höja marknadsintäkterna med fem procent under året och siktar på, förutom SM-guld, att vara i gruppspel i någon av Europacuperna. Dessutom ska en till två talanger ta plats i startelvan detta året. 

När tränaren Magnus Pehrsson var på scenen berättade han att Anders Christiansen påbörjar träning med laget på tisdag efter ett halvårs frånvaro. Han säger att laget i år ska vara bättre på att pressa, spela mer framåt, och vara flexibla. 

Det som ska fixas till är att dominera ännu mer med passningsspel och bli skickligare i andrabollsspelet.

I övrigt är det värt att notera att Håkan Jeppsson definierade försäljningen av Vidar Örn Kjartansson, och inte att sparka guldtränaren Allan Kuhn, som årets svåraste beslut.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-03 kl 21:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå