Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF:s läkare går hårt åt SvFF: "Lite deras fel"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Malmö FF åkte på tre tunga skador mot HIF.
Nu går läkaren Pär Herbertsson hårt åt SvFF.
- Detta kan man säga, att det är Svenska Fotbollförbundets fel litegrann, säger Pär Herbertsson.

Malmö FF behövde byta ut tre spelare i 2-0-segern mot Helsingborgs IF: Anders Christiansen, Markus Rosenberg, och Rasmus Bengtsson. MFF:s läkare Pär Herbertsson sa efteråt i den mixade zonen att Christiansen och Rosenberg missar nästa match, mot BK Häcken, och är kritisk mot hur Svenska Fotbollförbundet lägger spelschemat.

- Detta kan man säga, att det är Svenska Fotbollförbundets fel litegrann. Om du bara har vila två dagar mellan matcherna, så ökar du alltså skadorna med mer än 20 procent. Det är ett jävla gissel när de håller på att spela så tätt.

Herbertsson berättar att han tidigare påpekat problemet för SvFF, och att de vet om hur skadorna påverkas av så kort vila.

- Jag är irriterad på att man bara får två vilodagar. Det är ju därför han blir skadad, säger Herbertsson och pekar på Rosenberg.

- Få två vilodagar är inte tillräckligt. Spelar man tufft som mot Elfsborg senast och sedan ska spela så kort efter det. Två vilodagar är för lite. Tre vilodagar behöver man för att kunna komma tillbaka.

Markus Rosenberg håller med sin läkare:

- Det är klart att det säkert är en anledning att det händer något med ljumsken. Sedan få vi se hur allvarligt det är. Men det är klart att man känner sig kryare när man får vila i en vecka än i två dagar.

Kan du spela mot Häcken på söndag?
- Det är inte lönt att uttala sig. Det är klart att det inte känns bra i dag. Sedan får vi se hur snabbt det lägger sig och vad bilder säger i morgon.

- Det är lite svårt att idag säga hur svårt det är, men jag tror inte man ska räkna med honom nästa helg, säger Pär Herbertsson om Rosenberg.

Christiansen fick en blödning i en biceps. Han ska göra en magnetröntgen imorgon, och tar då förmodligen tiden som egentligen skulle ha gått till Kari Arnason. Anledningen är att Arnason är bättre och troligen kan spela nästa helg. Samma besked kommer inte till dansken.

- AC är inte med nästa helg.

Enligt Pär Herbertsson kommer även Magnus Wolff Eikrem att missa matchen mot Häcken.

- Eikrem har en ledbandsskada i högra foten på insidan. Han kan nog inte spela mot Häcken på söndag. Vi hoppas på Norrköping där.

Bengtsson har återigen problem med menisken, och där ska det ses imorgon hur det ser ut.

- Bengtsson har en yttre menisk som han haft problem med länge. Nu svullnar knät upp igen så vi får räkna med en kortisonspruta i morgon och sedan hoppas vi att han kan spela mot Häcken på söndag.

Se en intervju med MFF-läkaren Pär Herbertsson från C More i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-25 kl 20:20
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER