POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s matchplan till premiären - satsar på snabbhet: ”Kommer passa IFK Göteborg väldigt illa”

Foto: Bildbyrån

Malmö FF prioriterar snabbhet mot ett fysiskt tyngre IFK Göteborg, som dessutom inte ses som en av förhandsfavoriterna i år.
- Jag tycker de har fått ett tacksamt läge, det är IFK mot hela världen i förhandstipsen, säger Magnus Pehrsson.

På fredagen hade Malmö FF sin sista träning innan den allsvenska premiären mot IFK Göteborg. Efteråt var det en avslappnad Magnus Pehrsson, där han imorgon vill se ett kvickt MFF och tror på ett fysiskt IFK Göteborg. 

Han vill framför allt att MFF visar ännu fler förbättringar i press- och omställningsspelet.

- Att vi får ut de sakerna vi varit bra på under försäsongen. Det tror jag blir viktigt, för jag tror det spelet kommer passa IFK Göteborg väldigt illa när det fungerar, utifrån hur de organiserar sig och spelar.

- Sättet vi brukar överbelasta vissa ytor mot ett zonorienterat lag blir väldigt jobbigt. Göteborg spelar ju väldigt mycket zon och stor överflyttningar.

- Vi ser att vi har mycket speed i laget. Det är klart att Göteborg har en backlinje som är bra och stabil, men vi ser att vi har speed som kan slå ut de sakerna. Absolut.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat den troliga startelvan för Malmö FF, där Wolff Eikrem är satt att spela till höger på mittfältet, Tobias Sana till vänster, och Oscar Lewicki och Erdal Rakip centralt. Det innebär ett anfallspar med Markus Rosenberg och Pawel Cibicki.

På torsdagen nämnde Pehrsson att IFK Göteborg i år är ett mer flexibelt lag än tidigare. Samtidigt tror han att IFK Göteborg ändå vill få en mer fysisk prägel på matchen.

- Det känns som IFK har lagt upp till att det är mycket fajting och dueller och närkamper, och det gäller att vara klara för den delen ordentligt.

- Jag tycker de har fått ett tacksamt läge, det är IFK mot hela världen i förhandstipsen. Folk har inte räknat med dem. Tittar man lite hur de har spelat sista matcherna har de prioriterat mycket fysik, det känns som de vill ha Sebastian Eriksson i laguppställningen även om han inte är i sin naturliga position.

Tror du Eriksson går ut på vänsterkanten för att lite gå hårdare på (MFF:s högermittfältare) Magnus Wolff Eikrem? 
- Det vet ju inte jag (om han går ut på en kant), men det kan vara så.

- Det beror ju på var Eikrem spelar...

Det känns som att du har något lurigt på gång.
- Det vet jag inte, vi har ju de spelarna vi har. Det var svaret på den frågan, men jag vet ju inte varför han (Eriksson) spelar så. Det är klart att i de matcherna vi har spelat har vi haft en högersida där Anton (Tinnerholm) har varit väldigt offensiv. Där kan man välja som tränare välja att spela en väldigt skicklig offensiv omställningsspelare och utnyttja det. Jag tror Lennartsson har det som ett alternativ.

- Eller så väljer man en spelare som täpper till det.

När det gäller matcherna mellan bägge lagen har IFK Göteborg inte vunnit mot Malmö FF i allsvenskan sedan 2012. Samtidigt har Pehrsson som tränare ett svagt facit mot Jörgen Lennartsson i allsvenskan. Tre matcher, en oavgjord, två förluster.

- Sen är det ju bra att inte jag och Lennartsson som spelar fotboll. Det tror jag alla är ganska glada över...

Så startar MFF, enligt Fotbollskanalens uppgifter: Wiland - Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Safari - Eikrem, Lewicki, Rakip, Sana - Rosenberg, Cibicki.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-31 kl 17:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå