Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s nästa steg - fler väktare?

Bråda dagar väntar för Malmö FF. Samtidigt som Champions League-kval stundar - nu ska klubben ta fram säkerhetsåtgärder efter senaste skandalen. Lösningen kan bli fler väktare.

– Det kan komma beslut om förstärkt säkerhet på olika sätt, men jag vill inte föregripa den utredningen, säger MFF:s vd Per Nilsson till Sydsvenskan och tillägger:

– Men kanske behöver vi fler väktare på läktaren. Det var till exempel ett bråk på övre sektionen som vi kanske borde ha sett till att det stoppades innan det bröt ut.

Malmö ska nu kalla till ett stormöte snarast möjligt, där såväl styrelsemedlemmar som annan personal får svara på frågor från sponsorer, medlemmar och årskortsinnehavare.

Efter skandalen i derbyt mot Helsingborg kompenserades åskådarna med en gratismatch - fri entré i Champions League-kvalet mot Torshavn. Men det är inte säkert att det blir någon kompensation den här gången. Det skulle kosta MFF 2,5 miljoner att helt kompensera åskådarna  för matchen.  

– Vi kompenserade vi inte för derbyt, utan det var en good will-gest för att besökarna inte fick den match de hade förväntat sig. När det gäller gårdagens match så kommer vi tillbaka snarast med besked om hur vi gör, säger Per Nilsson.

Publicerad 2011-08-01 kl 12:35
Annons
Annons
Annons