Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s nya sportchef satt i fotbollsgalans jury - som nominerade sju MFF:are

Per Ågren, Malmö FF:s nya sportchef avfärdar misstankar om jäv då han varit med och nominerat sju MFF:are till pris på måndagens fotbollsgala.

På tisdagen presenterades Per Ågren som ny sportchef i Malmö FF, en post han kommer att tillträda från och med årsskiftet.

Ågren, som har ett förflutet som back i Malmö FF satt fram tills nu i MFF:s valberedning och är ordförande i spelarföreningen SFS, sitter med i den jury som nominerar kandidaterna till majoriteten av priserna som delas ut på den årliga fotbollsgalan.

En jury som alltså röstade fram sju MFF:are som har chans på pris när det är galadags på måndag. Det faktum att Ågren rimligtvis måste ha legat i förhandlingar med Malmö FF om sportchefsjobbet samtidigt som han satt med i juryn har fått det att knorras på olika håll i fotbollssverige och frågetecken har rests om huruvida han kan ha varit jävig när han lade sin röst när nomineringarna togs fram.

Per Ågren avfärdar dock de misstankarna.
- Jag var med i juryn i egenskap av SFS representant. De som misstänker jäv kan vara lugna, säger han till fotbollskanalen.se
Min röst läggs utifrån vad spelarna själva tycker, det är det nog inte många som vet, fortsätter han.
Hur funkar det?
- Magnus Erlingmark hos SFS skickar ut en enkät till alla spelare och det är deras röster som avgör – alla svarar inte men det är de svar vi får som ligger till grund för hur jag lagt min röst.

Utöver Per Ågren består juryn av ordförande Mikael Santoft (ej röstberättigad) Stefan Lundin, SEF; Erik Hamrén och Jörgen Lennartsson, Svenska Fotbollförbundet; Ola Wenström, Viasat; Ralf Edström, Sveriges Radio; Jens Fjellström, Canal +; Kalle Flygar, SFT och Patrick Ekwall, TV4/fotbollskanalen.se.

Publicerad 2010-11-10 kl 19:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons