Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s nyckelspelare vill inte förlänga: "Kan inte förvänta sig annat"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Åtta Malmö FF-spelare har utgående kontrakt.
Anledningen till att de inte förlängt? De vill inte, enligt sportchefen Daniel Andersson.
- Det är en svår situation för MFF, säger kaptenen Markus Rosenberg till Fotbollskanalen.

I pausen av Djurgården-Malmö under måndagen gästades C Mores studio av MFF:s sportchef Daniel Andersson, som då fick frågor om det himmelsblå truppläget. Åtta spelare sitter på utgående kontrakt, däribland tunga namn som Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki, Erdal Rakip och Markus Rosenberg.

- De vill inte (förlänga) helt enkelt. Vi försöker och erbjuder kontrakt men har inte lyckats än, förklarade Andersson i studion.

Lagkaptenen Markus Rosenberg känner med klubbens sportchef över situationen.

- Det är en svår situation för MFF och svensk fotboll när de flesta inte är härifrån och skattereglerna blir annorlunda efter tre år. Man kan inte förvänta sig annat av de utländska spelarna än att de lämnar efter tre år. Då får vi göra något helt radikalt med systemet (för att få till en förändring), säger Rosenberg.

34-åringen har sedan tidigare aviserat att den här säsongen blir hans sista som spelare. Och som det ser ut nu kommer han inte förlänga med Malmö.

- Nej, svarar Rosenberg.

- Så är tanken, men sen får vi ta ett beslut i slutet av året. Just nu fokuserar jag på den här säsongen. Jag har pratat med Danne (Andersson), självklart. Men det ska kännas rätt att sluta eller rätt att fortsätta. För tillfället känns det som rätt beslut (att sluta).

Rosenberg utvecklar:

- Det handlar mest om åldern. Det känns att man inte är ung längre. Jag hade aldrig trott jag skulle spela i fyra år när jag väl kom hem. Jag har haft en fantastisk tid hemma.

Högerbacken Anton Tinnerholm är en annan spelare som sitter på utgående avtal. Han vill inte kommentera Daniel Anderssons ord om att det är spelarna som inte vill förlänga.

- Det där är mellan mig och Malmö, så jag vill inte prata om det, säger Tinnerholm på frågan om det stämmer att han inte vill skriva på ett nytt kontrakt.

Förs det några förhandlingar mellan dig och Malmö eller ligger det på is?

- Det har varit lugnt ett tag, säger Tinnerholm.

I klippet ses sammandraget från mötet mellan Djurgården och Malmö.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-08 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons