POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

MFF:s nye assistent: "Letade efter en erfaren tränare - här är jag"

Foto: Bildbyrån.

En nederländare anländer till Jon Dahl Tomassons tränarstab i Malmö FF.
Duon kommer att jobba för att MFF ska dominera matcherna.
- Jon letade efter en erfaren tränare, och här är jag, säger Remy Reijnierse.

58-åringen har bland annat varit akademichef i PSV och assisterande tränare i Stuttgart och Sheffield Wednesday. Däremellan har Reijnierse arbetat med tränarutbildningar på det nederländska fotbollsförbundet och ska i Malmö hjälpa Tomasson med feedback och reflektion.

- Jag har sett lite grann av laget och ska analysera mer för att få en bättre bild. Malmö är en stor klubb, det känner även vi i Nederländerna till, säger Remy Reijnierse.

Tränaren fick frågan från Jon Dahl Tomasson, som har tio års spelarerfarenhet i nederländska Eredivise, för två veckor sedan om att komma till Malmö. Reijnierse bestämde sig i torsdags i förra veckan för att hoppa på MFF-jobbet och fick ett treårskontrakt av klubben.

- Jag tror att alla lag behöver tre år för att kunna nå den högsta möjliga nivån, du behöver tid för att bygga. Det viktiga här är att det redan är ett färdigt lag med mogna och erfarna spelare. Vi kan förvänta oss resultat.

Han fortsätter att tala om förväntningarna på honom.

- Från nederländska coacher förväntar sig alla fokus på bollinnehav och vi har förstås ganska bra ideal kring den biten. Samtidigt lär vi oss att försvara när det krävs. Det här laget släppte inte in många mål förra säsongen och är bra på att försvara, säger tränaren.

Vad kan en nederländare hoppas förbättra i ett svenskt lag?
- Som vi redan pratat om med flera spelare idag kan de kontrollera matcherna ännu mer med bollinnehav, och vilja göra det. Det är villiga att göra det, vi tränare vill det, och den biten ska förbättras, avslutar Reijnierse.

Publicerad 2020-01-14 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå