Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s nyförvärv Safari kan spelas som mittback: ”Ofta där man hamnar till slut”

Foto: scanpix

Idag var Malmö FF:s första träning efter semester. Därför var också Behrang Safari på plats, även om det är oklart var han ska spela.
- Det är ett långt fönster det här, så det kommer nog hända något, säger tränaren Allan Kuhn.

I januari blev Behrang Safari från Basel klar för att återvända till Malmö FF, med en övergång som sker nu i sommar. Han var dock inte med på första träningen på grund av en skada. Tränaren Allan Kuhn gillar Safari, men vet ännu inte hur truppen nu ska byggas upp.

- Jag tycker han är bra både defensivt och offensivt som ytterback. Sedan kan han spela centralt också. 

Du tror han kan spela mittback i en fyrbackslinje?

- Ja, det tror jag. De kan de flesta duktiga fotbollsspelare. Det är ofta där man hamnar till slut, när man inte kan springa mer. 

- Han är värvad som ytterback, men det är alltid ett alternativ att ha när man kollar truppsammansättningen. Det är ett långt fönster det här, så det kommer nog hända något. 

Däremot tror inte Kuhn att Malmö FF kommer att testa en tre- eller fembackslinje, trots att det är där som Safari har spelat som mittback när han väl varit på den positionen i Basel. Han säger också att en spelare som exempelvis Yoshimar Yotún kan spela på andra positioner. 

Nu handlar det också för Kuhn om att utveckla de spelidéerna som han hade i början av säsongen, men där han kompromissade efter två raka förluster. 

- Vi var tvungna att justera om lite. Inte det att ytterbackarna inte kommer högt upp i planen, men kanske senare i spelet än vad vi gjorde i början. Det fick jag justera om så att vi fick bättre balans på omställningar emot oss. 

- De sakerna vi började med i våras, hög press, det vill jag gärna träna mer på. Där tycker jag inte vi är hundra procent, där ska vi bli bättre. 

- Där tror jag vi kan göra fler mål. De flesta lag spelar lågt mot oss, så då får man chansen att snabbt vinna bollen och gå till anfall. Sedan är jag jättenöjd med försvarsspelet. 

Ett annat problem är truppstorleken. Malmö FF:s A-trupp är idag på 27 spelare, och Kuhn säger att en optimal lösning är 20-21 spelare plus ett par målvakter. Detta då många spelare var missnöjda med speltidsbrist i våras. 

- Vi har varit lite för många. Jag vill ha ner det lite, och det vill "Danne" (sportchef Daniel Andersson) också. 

- Det är svårt när man ska spela tio mot tio, elva mot elva på träningarna, och tre-fyra står utanför. 

- Man vill alltid ha så mycket kvalitet som möjligt, men ni vet ju vilka som inte har spelat så mycket så det är inte så svårt att gissa.  

Publicerad 2016-06-20 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons