Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s ordförande: "Tror att guldet är kört faktiskt"

Motigt med resultaten och åtta poäng bakom serieledande IFK Göteborg - Då har MFF:s ordförande gett upp hoppet om ett tredje raka SM-guld.
- Jag tror att guldet är kört faktiskt, säger han i Studio KB.

Med två raka SM-guld i ryggen var förväntningarna på Malmö FF inför årest allsvenska höga.

Förväntningarna har dock inte infriats och när hälften av matcherna är spelade placerar sig Åge Hareide mannar på en sjätteplats i tabellen med åtta poäng upp till serieledande IFK Göteborg.

Det får klubbens ordförande Håkan Jeppsson att tappa tron på ett tredje SM-guld i följd.

- Jag tror att det är kört faktiskt. Det är väldigt svårt att ta in åtta poäng och det är många lag som har fler poäng än vad vi har. Vi måste nästan gå rent i de matcher som återstår. Det här får man inte säga högt, för man ska alltid sikta på guld. Men jag tror att det är viktigt att vi inte funderar så mycket på guld och poäng utan börjar fokusera på prestationen, säger ordföranden när han gästade Kristianstadbladets Studio KB.

En av anledningarna till att det gått tyngre den här säsongen är den stora spelomsättningen.

- Tar man den sista tolvmånadersperioden så har vi tio-elva-tolv nya nyckelspelare. Det är svårt att spela ihop ett lag och få en stabilitet när det är så många nya spelare. Sedan tror jag att en del spelare trott att de är bättre än de är. Man vinner inte allsvenskan utan ödmjukhet och man måste jobba väldigt hårt, säger Jeppsson.

Ordföranden berättar också att Champions League är viktigt för klubben, men att han är orolig inför onsdagens kvalmatch.

- Den officiella versionen är att det känns jättebra. Den verkliga är att att vi har lite problem med vår backlinje. Det är klart att man vill skapa en stabilitet och ett bra lag byggs alltid bakifrån. Det blir en oro i leden när man byter så många spelare som vi gör.

Malmö FF inleder årets Europa-äventyr på onsdag i Vilnius där Zalgiris står för moståndet.

Publicerad 2015-07-14 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons