Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF:s överklagan gick igenom - nytt datum för Hammarby-mötet

SvFF flyttade Malmö FF:s hemmamatch mot Hammarby - men MFF var inte nöjt.
Efter klubbens överklagan flyttas matchen nu igen.

Svenska Fotbollförbundet meddelade tidigare i veckan att mötet mellan Malmö FF och Hammarby den 22 oktober flyttades till den 21 oktober. MFF var dock inte nöjt med SvFF:s beslut och överklagade.

- Vi vill spela matchen lördag den 20:e, sa Malmös vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

- Det var vårt ursprungliga önskemål och det är utifrån det som tävlingskommittén har tagit beslutet.

Hur viktig är den här extra dagen för er inför Europa League-spelet?
- För att skapa optimala förutsättningar för svenska lag att lyckas i Europa så säger vi att det här förbättrar våra chanser. Så det är också anledningen till att vi hade det i ursprungsönskan att få spela på lördagen.

ANNONS

Nu står det klart att MFF får igenom sin överklagan. Ny matchdag blir den 20 oktober, med avspark 13.00. SvFF menar att en stor del i att överklagan fick bifall är att klubbarna är överens om att spela matchen på lördagen.

"I förevarande fall konstaterar dock Förbundsstyrelsen att det föreligger sådana särskilda omständigheter att Föreningens överklagande kan bifallas dels då de båda berörda föreningarna är överens om matchflytten, vilket är tungt vägande i detta sammanhang, dels då landslagsuppehållet innan matchen möjliggör för en extra dags spelledighet utan att påverka det allsvenska spelprogrammet. Det bör däremot konstateras att Förbundsstyrelsens aktuella bifall till Föreningens överklagande inte generellt förändrar den gällande huvudregeln vid europaspel, dvs. att lag ska har rätt till tre (3) dagars spelledighet mellan allsvensk match och europamatch", skriver förbundet.

ANNONS

Matchen mot Bajen är den första efter landslagsuppehållet och den 25 oktober väntar sedan Sarpsborg borta i Europa League.

Publicerad 2018-09-21 kl 10:31
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto