POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s överklagan gick igenom - nytt datum för Hammarby-mötet

Foto: Bildbyrån

SvFF flyttade Malmö FF:s hemmamatch mot Hammarby - men MFF var inte nöjt.
Efter klubbens överklagan flyttas matchen nu igen.

Svenska Fotbollförbundet meddelade tidigare i veckan att mötet mellan Malmö FF och Hammarby den 22 oktober flyttades till den 21 oktober. MFF var dock inte nöjt med SvFF:s beslut och överklagade.

- Vi vill spela matchen lördag den 20:e, sa Malmös vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

- Det var vårt ursprungliga önskemål och det är utifrån det som tävlingskommittén har tagit beslutet.

Hur viktig är den här extra dagen för er inför Europa League-spelet?
- För att skapa optimala förutsättningar för svenska lag att lyckas i Europa så säger vi att det här förbättrar våra chanser. Så det är också anledningen till att vi hade det i ursprungsönskan att få spela på lördagen.

Nu står det klart att MFF får igenom sin överklagan. Ny matchdag blir den 20 oktober, med avspark 13.00. SvFF menar att en stor del i att överklagan fick bifall är att klubbarna är överens om att spela matchen på lördagen.

"I förevarande fall konstaterar dock Förbundsstyrelsen att det föreligger sådana särskilda omständigheter att Föreningens överklagande kan bifallas dels då de båda berörda föreningarna är överens om matchflytten, vilket är tungt vägande i detta sammanhang, dels då landslagsuppehållet innan matchen möjliggör för en extra dags spelledighet utan att påverka det allsvenska spelprogrammet. Det bör däremot konstateras att Förbundsstyrelsens aktuella bifall till Föreningens överklagande inte generellt förändrar den gällande huvudregeln vid europaspel, dvs. att lag ska har rätt till tre (3) dagars spelledighet mellan allsvensk match och europamatch", skriver förbundet.

Matchen mot Bajen är den första efter landslagsuppehållet och den 25 oktober väntar sedan Sarpsborg borta i Europa League.

Publicerad 2018-09-21 kl 10:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå