POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s premiärelva klar - MP hintar om skräll: "Funderat mer än jag brukar"

Foto: Bildbyrån

Det kan bli en överraskning i Malmö FF:s startelva mot IFK Göteborg på lördag.
- På den bänken vi väljer nu hade någon kunnat vara i startelvan, säger Magnus Pehrsson. 

På torsdagen hade Malmö FF stängd träning efter de första femton minuterna. Enligt tränaren Magnus Pehrsson var fokuset på försvarsspel och han säger till Fotbollskanalen att han har beslutat vilka elva som startar i premiären.

- Jag är klar, det är jag. Det var jag innan den här träningen och jag känner mig nu det också.

Pehrsson är dock lurig i sina svar och hintar om att spelare som är bra nog för startelvan kan hamna på bänken.

- Blåvitt har stått för något ganska tungt och fysiskt och rakt. Jag tycker i år, med spelarna de har och varianterna de jobbar med, att man behöver vara förberedd på lite olika saker.

- Jag sätter det laget som blir bäst för att starta matchen, men jag ser också potentiella förändringar både offensivt och defensivt.

- På den bänken vi väljer nu hade någon kunnat vara i startelvan. Nu får vi en bänk där vi har alla möjligheter att förändra på ett bra sätt tycker jag. Jag har funderat mer än vad jag brukar göra, än att bara tänka ”det här laget ska spela 90 minuter”.

Spelarna som var tillbaka från landslagsspel, exklusive Jo Inge Berget, har fått klartecken till att spela på lördag. De som inte var med på träningen var Berget, Rasmus Bengtsson (skador), Dennis Hadzikadunic (sjuk), och Yoshimar Yotún (landslag). Däremot har det återigen svängt i fallet Berget, och han kan bli aktuell för truppen mot Blåvitt.

Mattias Svanberg klev av med en knapp halvtimme kvar av träningen, då han spelade 90 minuter för P19-landslaget både på lördagen och tisdagen. Däremot var det för att vila snarare än någon känning, och Svanberg fick vara med för att ta del av de taktiska delarna mot IFK Göteborg. 

Totalt var det 24 spelare med på träningen, inklusive fyra juniorspelare. Dessutom kommer Yoshimar Yotún tillbaka i träning på fredagen. Det gör att A-truppen blir på 21 spelare, 22 om Berget tar sig tillbaka, som slåss om 18 platser till matchtruppen. 

FAKTA

Spelarna på torsdagens träning

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Jakob Tånnander

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari, Pa Konate, Hugo Andersson, Felipe Carvalho

Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Mattias Svanberg, Erik Andersson, Samuel Adrian

Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic

Frånvarande: Jo Inge Berget (skada), Rasmus Bengtsson (skada), Yoshimar Yotún (landslag, kommer till Malmö på torsdagen), Dennis Hadzikadunic (sjuk)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-30 kl 13:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå