Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s rivaler: ''I kväll håller vi på Malmö''

Bittra rivaler i allsvenskan - men i kväll ställer sig konkurrenterna bakom MFF. Serieledande Helsingborg, Elfsborg och - på sätt och vis - AIK.
- Vi hoppas att Malmö tar sig vidare. Det vore väldigt bra för svensk fotboll, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

Stödet för Malmö FF inför kvällens avgörande drabbning med Rangers är stort. Så stort att till och med de allsvenska toppkonkurrenterna hoppas på MFF-avancemang.

- Vi håller absolut på Malmö i kväll, säger Elfsborgs assisterande sportchef Mathias Svensson till FotbollDirekt.se.

Malmö har skapat sig utmärkta förutsättningar att bli det första svensk laget på elva år att kvala in till Champions Leagues gruppspel, något som skulle ha stor betydelse för svensk klubblagsfotboll. För det får MFF stöd från aningen oväntade håll.

- Vi hoppas att Malmö tar sig vidare. Det vore väldigt bra för svensk fotboll, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se och han är inte ensam i sin åsikt.

- Vi hoppas absolut att MFF går vidare. Svensk fotboll strävar varje år efter framgångar likt denna och jag tror att om Malmö lyckas så gynnar det andra svenska lag som spelar i Europa framöver, säger Elfsborgs assisterande sportchef Mathias Svensson.

Även om Malmös toppkonkurrenter kanske hoppas mer på en framgång för svensk fotboll i allmänhet än för Malmö i synnerhet, och oavsett hur mycket de brinner för ämnet, så verkar alla ha någon åsikt om Champions League-äventyret.

- Jag har en oerhört stor känsla för Rikard (Norling) och vill att han ska lyckas. Så man kan lätt säga att mitt hjärta klappar mer för honom än för MFF, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Kan du hoppas att Malmö tar sig vidare för svensk fotbolls skull?

- Alltså, hemma i Serbien håller jag på Röda Stjärnan och om Partizan kvalar till Champions League så bryr jag mig inte alltför mycket. Det är samma sak här, det är bara AIK som gäller för mig.

Hur går det då för MFF i kväll? Ja, även här det relativ enighet som gäller bland konkurrenterna. Det kommer att bli betydligt tuffare nu.

- Det blir svårt. Det är andra förutsättningar nu än i det första mötet och det gör det svårare för MFF än för Rangers, säger Nebojsa Novakovic och fortsätter:
- Det blir tufft att gå vidare. Om jag ska tippa matchen så kan nog Malmö ändå i bästa fall klara 2-2.

- Jag tror att Malmö förlorar ikväll, men bara med 0-1 för att sedan vinna i förlängning, säger Mathias Svensson.

Åsikterna glider däremot isär när frågan om vem eller vilka som kommer bli nyckelspelarna i kvällens match dyker upp.

- Framåt vet vi att Malmö har en hög kapacitet så jag tror att nyckeln blir försvaret och målvakten. De måste vara på topp om det ska gå vägen, säger Paul Myllenberg.

Men Nebojsa Novakovic tror att det kommer att bli en offensiv spelare som blir nyckeln till framgång.

- Wilton, helt klart. Om MFF ska göra en bra match så måste han vara lika mycket kung som han var i den första matchen. Han var viktig för sitt lag under tiden i AIK men är i dag ännu viktigare för Malmö.

Martin Gustafsson - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-08-03 kl 17:07
Annons
Annons
Annons