Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s sportchef vill undvika lång resa

Två lyckade matcher. Sedan är Malmö i Champions Leagues gruppspel. Då hoppas MFF:s sportchef på ett nordiskt stormöte.
- FCK hade varit roliga att ta sig an, säger han.

Malmö stod för en bragd under onsdagskvällen då man fullbordade skrällen över Rangers i Champions League-kvalet. Efter 0-1 på Ibrox gick matchen på Swedbank Stadion mot förlängning efter Nikica Jelavic tidiga 0-1, men Jiloan Hamad säkrade avancemanget med ett drömmål tio minuter från full tid.

Malmös sportchef Per Ågren sätter ord på hur han upplevde matchen:

- Det var en märklig match. Vi börjar dåligt och nervöst, de spelar rakare och tuffare än på Ibrox. Vi vågade inte hålla i bollen. Sedan blev det konstigt med utvisning och 0-1 för dem med tio man. Sedan rullar det på med en utvisning till, det var rätt tufft spel. Men vi åt oss in i matchen och fick bättre självförtroende, säger Ågren till FotbollDirekt.se innan han summerar:

- Det var en magisk kväll, med en magisk publik.

Nu väntar play off för Malmö. Ett dubbelmöte, vinnaren går till Champions Leagues gruppspel, förloraren går in i Europa Leagues gruppspel. Lagen MFF kan få möta är FC Köpenhamn, Bate Borisov (Vitryssland), Dinamo Zagreb (Kroatien), Maccabi Haifa (Israel) och Apoel Nicosia (Cypern).

- Det blir tufft nu, konstaterar Per Ågren innan han börjar rabbla lag.

- FCK, Zagreb, vitryssarna, det är tuffa lag vilket som. Det vore enklare att möta ett nordiskt lag än att åka till Vitryssland. Vi får ta det som bjuds, men vi ska inte vara rädda, säger han.

Vad föredrar du? Ett drömmöte med FCK eller på pappret svagare motstånd?

- Jag spelar ju helst mot ett lag som är på pappret så svagt som möjligt naturligtvis. Samtidigt finns det inga svaga lag kvar, säger Ågren.

- FCK hade varit roliga att ta sig an. Att vi fyller huset och sådär, det skulle vara speciellt.

Hur viktigt är detta rent sportsligt för MFF i synnerhet och svensk klubblagsfotboll i allmänhet?

- För Malmö är det viktigt, vi visar att vi är ett bra lag. Vi har siktat hit och pratat om att nå hit och att säkra upp truppen för att kunna göra det också. Inte minst att kunna bjuda på detta för alla fans och alla runtomkring.

- Sen ger det också möjligheten att med lite tillskott i kassan investera i fortsatt satsning i klubben, i länge mål. Det underlättar.

- Det är bra för svensk fotboll att vi får framgångar så vi kan klättra i klubblagsrankingen där vi fallit som en sten de senaste åren.

Är svensk klubblagsfotboll på frammarsch?

- Det var ju lite sämre resultat i förra omgången, men det känns så.


Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-04 kl 09:42
Annons
Annons
Annons