Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s svar på fansens avgångskrav: "Vi delar besvikelsen"

Allsvenskan

Supportrar till Malmö FF krävde den sportsliga ledningens avgång i går.
Nu svarar klubben på kritiken.
"Vi ska utvärdera säsongen och vara självkritiska, men även stå trygga i det vi gör bra", skriver sportchefen Andreas Georgson. 

Foto: Bildbyrån

Andreas Georgson.

Malmö FF slutade först på sjunde plats i allsvenskan och förlorade samtliga matcher i Europa League. Det fick supportrarna att skriva flertalet protestbanderoller i avslutningsmatchen mot Degerfors i går.

En av dessa hade följande budskap:

"Är ni nöjda med säsongen? Tre tränare och 80 miljoner senare är vi ett mittenlag i tabellen. Den sportsliga ledningen bör avgå".

Sportchefen Andreas Georgson tillträdde inför den här säsongen. När Fotbollskanalen ber om en intervju väljer han att svara på sms. 

Vad säger du om protesterna? 
"Gällande banderollerna så läste jag dem och delar supportrarnas besvikelse över säsongen som helhet. Nu handlar det om att utvärdera vad vi kunde gjort bättre men även hålla fast vid det vi gör bra", skriver Andreas Georgson.

ANNONS

Är du rätt man för jobbet?
"Jag är bättre på mitt jobb i dag än när jag anställdes för ett drygt år sen och är full av energi och ser fram emot säsongen 2023. Det är vad jag kan påverka och väljer att fokusera på"

Efter söndagens 2-2-match sa interimtränaren Åge Hareide att det krävs "en ordentlig storstädning av bygget". Han blev i september MFF:s tredje tränare under 2022, efter Milos Milojevic och Georgson själv. 

Vad tycker du om Hareides kritik?
"Som sagt, vi ska utvärdera säsongen och vara självkritiska men även stå trygga i det vi gör bra och som har gett oss enorma framgångar det senaste decenniet", skriver Georgson.

Hur nära är det med en ny tränare?
"Rekryteringsprocessen rullar på och jag vill inte ge någon prognos på när jag tror den går i mål".

Publicerad 2022-11-07 kl 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto