Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s svar på Källströms psykning: ”Mer förvånade att de inte är närmare oss”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kim Källströms intervju efter Dif:s seger mot Blåvitt i spelaren ovan.

MALMÖ. Kim Källström menade efter segern mot Blåvitt att Malmö darrar.
I MFF är man dock lugn.
- Det är klart de andra lagen kommer vinna, men det är upp till oss, säger Anton Tinnerholm.

Efter Djurgårdens seger mot IFK Göteborg gav Kim Källström en intervju till Fotbollskanalen där han trodde att det är guldstrid med Malmö FF igen.

- Man kände då att det var långt borta, men de börjar darra lite på manschetten nu. Vi får se om de orkar hålla i det. Jag tror ändå att de kommer att lösa det till slut

- Men det är kul ändå, att det lever. Det kändes som att vi skrev av det här för länge sedan. Helt plötsligt rullar det på.

Källström syftade bland annat på att Malmö FF endast har en poäng på sina tre senaste matcher, inkluderat förluster mot AFC Eskilstuna och Örebro SK. 

Efter tisdagens träning ville inte MFF:s Anton Tinnerholm berätta om vilka analyser som spelarna och ledarna har gjort efter senaste förlusten, mer än att det ska hanteras som en väckarklocka. 

- Det är mer förvånande att de inte är närmare än de egentligen är. Det är klart de andra lagen kommer vinna, men det är upp till oss. 

- Vi har inte presterat så bra på senaste tiden. Sedan är det klart vi måste upp i nivå, det är det som det handlar om. Det handlar inte om vad de andra lagen gör. Nu har vi fått en ordentlig väckarklocka. 

- Det är inte någon kris på något sätt. Vi måste upp i nivå igen och prestera. Man får inget gratis i den här serien. 

Anders Christiansen, precis som Tinnerholm och Jo Inge Berget, missade matchen mot Örebro. Trots att Malmö FF leder serien med sju poäng med åtta omgångar kvar så jämför han situationen med ett maratonlopp. 

- Nu ska vi göra jobbet. Vi står i en bra position, men det är lite som att springa ett maraton. Stoppar man de sista 100 meterna spelar det ingen roll hur snabbt man har sprungit de övriga 42 kilometerna. 

- Vi ska hitta tillbaka till rätt spår, oavsett om vi leder med sju poäng eller är sju poäng efter. Det handlar om att göra bättre prestationer än vad vi har gjort de senaste perioden. 

Berget tog upp att revanschkänslan måste synas redan på söndag hemma mot Hammarby. Efter det följer matcher mot Östersund borta, Elfsborg hemma, och Halmstad hemma innan nästa landslagsuppehåll. 

- Nästa match ska vi visa hur bra vi egentligen är. En poäng på tre matcher är inte bra nog. Man kan säga vad man vill, men det har inte varit bra nog. Göteborgsmatchen var ändå okej där vi slarvade bort i slutet. De två andra har varit riktigt dåliga. Nu är vi färdiga med dem där. 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän
Publicerad 2017-09-12 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons