Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s svar till Sjögran: "Inte säker på att det vore en fördel"

Foto: SCANPIX.

Therese Sjögran vill att Rosengård blir Malmö FF.
MFF:s vd Niclas Carlnén är tveksam.
- Min personliga uppfattning är att jag inte är säker på att det vore en fördel för damfotbollen, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i en intervju med Sydsvenskan under söndagen som FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran öppnade för att klubben skulle synkroniseras med Malmö FF och bli en del av de himmelsblå. FC Rosengård bildades efter en sammanslagning med LDB FC, som tidigare var Malmö FF:s damlag.

- Ja, jag tror det är oundvikligt om vi ska hänga med någotsånär. Det är inte så att det blir en jätteförändring om eller när vi går in i MFF, men det ger en trygghet. Jag tror absolut att det blir så, men har ingen aning om hur lång tid det tar. Men jag vill inte att de ska se oss som en belastning, för det är vi inte. Vi är inte som vi var när vi lämnade dem. Vi är mycket mer bärande. De kommer att dra nytta av oss också, förklarade Sjögran.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén, som tidigare var klubbdirektör för LDB FC och FC Rosengård, är inte lika övertygad om att ett samarbete skulle leda till något positivt för Rosengård. Han menar att klubben har större förutsättningar att växa i egen regi och tar exempel på storklubbar i Europa där herrlagen tar en betydligt större del av kakan, jämfört med vad Rosengård gör i förhållande till Malmö FF i dag.

- Damfotbollen i Sverige har en betydligt större del i förhållande till herrföreningarna än om man jämför med resten av Europa. Det man har gjort med FC Rosengård, den procentuella ökningen man har haft i förhållande till herrfotbollen i Sverige, den är på något sätt unik jämfört med klubbar i resten av Europa, säger han till Fotbollskanalen.

- Skillnaden mellan Malmö FF och Rosengård är mycket mindre än vad den är mellan herr- och damlag i samma förening till exempel i England eller Spanien. Man har varit mer framgångsrik i relation till herrfotbollen, det är den jämförelsen man måste göra.

Finns det någon möjlighet i dag, att det skulle kunna bli så som Therese Sjögran föreslår?
- Jag är inte alls säker på att det är en fördel för damfotbollen att det blir så därför att de ekonomiska förutsättningarna kanske är bättre när det är herr och dam än när det är tillsammans, i Sverige.

I mars i år beslutade Malmö FF på sitt årsmöte att flickor ska kunna börja spela fotboll i MFF igen. Tanken var att sjösätta det hela med en fotbollsskola för de i åldrarna 6-8 år. Dessvärre fick klubben inte en enda anmälan. Men att genom FC Rosengård kunna få ett elitlag direkt i föreningen verkar på Niclas Carlnén inte vara aktuellt.

Samtidigt har klubbarna emellan redan i dag olika former av samarbeten och utbyten sinsemellan.

- Vi har ett bra samarbete. Vi kommer från samma stad, gör många saker tillsammans, inte minst att fira guld lite då och då. Vi delar träningsanläggning till viss del på försäsongen. Det finns ett samarbete och vi känner varandra ganska så väl. Sedan att man skulle ta nästa steg, min personliga uppfattning är att jag inte är säker på att det vore en fördel för damfotbollen.

Publicerad 2016-12-13 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons