Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF:s transferplaner: Ta tillbaka Cibicki och värva ersättare

Foto: Scanpix

Tränaren Allan Kuhn ser inte någon svag del av laget i Malmö FF. Istället lär eventuella värvningar vara ersättare om spelare lämnar. 

Malmö FF har inga spelare med utgående kontrakt och får också tillbaka några spelare från lån. Anfallaren Pawel Cibicki är en av spelarna som återvänder, något som Allan Kuhn pratar gott om till Fotbollskanalen. 

- Ja, det ska bli intressant. Jag ser mycket fram emot att få jobba med honom. 

Är det någon annan position som du tycker att ni ska värva till? 
- Nej. 

Det är bara ersättare för spelarna som lämnar? 
- Ja. Och det kanske är någon som gärna vill bort nu. Att det blir erbjudanden som vi inte säger nej till. Vi vet aldrig vad som kan komma att hända, och även om vi är bäst i Sverige så ligger vi långt ner i näringskedjan. 

- Men jag tror också killarna som är här nu också tycker det är jätteintressant, det vi har igång. Vi vann, vi ska spela internationell fotboll, så det är tacksamt att vara kvar här. 

Bland de spelarna som tidigare har ryktats bort finns Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Jo Inge Berget, och Magnus Wolff Eikrem. Dessutom är det oklart hur det blir med Felipe Carvalho och Piotr Johansson när de kommer tillbaka från lån. 

Kuhn gav en hint om att Malmö FF kollar på ”de bästa spelarna i allsvenskan” när föreningen funderar på värvningar i vinter, och pratade åter om att det här blir den första truppen som han själv sätter. Han gillar teorin kring att det behövs tre transferfönster för att bygga ett eget lag. 

- I alla fall i förhållande till det spelsättet man vill ha. Att man hittar spelare som passar in. Jag vill gärna ha löpstarka spelare. Spelare som vill spela fotboll, som kan stå högt med laget, men som också kan ha flexibiliteten som finns i fotboll. 

Han vill inte heller hamna i samma problem som förra vårens för stora trupp. Han lyfte under sommaren bort Felipe Carvalho (lån), Piotr Johansson (lån), och Vladimir Rodic för att få plats med fler unga spelare på träningarna. 

- Det var därför jag tog bort dem som var utanför eller inte ville vara kvar. Det gav med sig självt. 

- Efter det har alla fått åtminstone lite speltid. Det är bara Teddy (Bergqvist) som inte har fått det. Sedan har vi tagit upp U19-spelare när vi ska spela tio mot tio. Det får inte vara för många som står på sidlinjen, att man spelar tio mot tio på träningen och flera springer runt utanför. Då tänker man ”det är synd om dem”, för man är ju människa. 

Som under era januariträningar tidigare i år.
- Precis, det går inte. Det blir helt fel för alla. Sedan blir det mycket jobb för tränaren, han ska förklara och prata med alla möjliga. När hierarkin är satt, som i höst, då är det mycket enklare för alla. Det har jag varit med och påverkat, och det gick Danne (Andersson) med på.

Publicerad 2016-11-10 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER