POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

MFF:s vändning - inga GoPro-kameror på Gamla Ullevi: "Vill säkerställa att saker går rätt till"

Foto: Bildbyrån.

Läget mellan supportrar och polis har fått stor uppmärksamhet.
MFF meddelade i går för att GoPro-kameror skulle användas i kväll på Gamla Ullevi - men meddelar nu att föreningen förlitar sig på Blåvitts kameraövervakning. 
- Vi behöver inte använda oss av något annat, säger MFF:s press- och informationschef Peter Åhlander till Fotbollskanalen. 

Den senaste tiden har läget mellan polisen och supportrar runt om i landet fått stor uppmärksamhet. Polisen har till ett par matcher förbjudit en viss typ av OH-flaggor och efter derbyt mellan Djurgården och AIK i söndags har det rapporterats om flera händelser, där poliser och ordningsvakter anklagas för att ha använt övervåld.

Under onsdagskvällen uppstod också tumult efter AIK:s bortseger mot Helsingborg och AIK:s SLO (Supporter Liaison Officer, en länk mellan klubb och supportrar) John Skärlund berättade efteråt att han fick motta ett slag med en batong av en ordningsvakt.

- En ordningsvakt gav mig en rapp över handen, sa den AIK-anställde till Fotbollskanalen.

Under onsdagskvällen meddelade Malmö FF:s evenemangsansvarig Patrik Jandelin att tre av föreningens servicevärdar, under MFF:s bortamöte i kväll med IFK Göteborg, kommer att använda GoPro-kameror i samband med matchen "för allas säkerhet och trygghet". 

"Sent beslut ikväll. Imorgon kommer tre av våra servicevärdar, Henrik Ohlander, Stefan Möller och Fredrik Mårtensson att vara försedda med vars en GoPro- kamera för allas säkerhet och trygghet. De kommer att befinna sig vid entrén och inne på innerplan till att börja med", skrev Jandelin i går på Twitter. 

När Fotbollskanalen når MFF:s press- och informationschef Peter Åhlander meddelar däremot han att MFF-värdar inte kommer att använda GoPro-kameror, då föreningen förlitar sig på den kameraövervakning som finns på Gamla Ullevi. 

- Vi ville säkerställa att vi har ett bra eget videomaterial, men i samverkan med Blåvitts säkerhetspersonal kommer vi att få tillgång till kamerorna på Ullevi. Vi kommer därmed inte att arbeta med det, säger Åhlander. 

Vad är bakgrunden till att GoPro-kameror kom på tal?
- Vi testar olika ideer och lösningar och har videoövervakning på Stadion, men vi pratade med Göteborgs säkerhetspersonal och de har ett bra kameraövervakningssystem, så vi behöver inte använda oss av något annat. 

Är det med anledning av vårens situation mellan polis och supportrar som ni vill säkerställa eget videomaterial?
- Vi vill alltid säkerställa så gott det går att saker och ting går rätt till och har vi eget videomaterial kan vi se att allting har gått rätt till, så det gäller alla parter. Det ska skötas på rätt sätt. Vi riktar inte det mot någon specifik grupp, säger han. 

- Det är viktigt att det går rätt till och vi har arbetat med det på Stadion i många år. Vi riktar inte det mot någon part. Det viktiga är att det går rätt till, fortsätter han. 

Är det aktuellt att använda GoPro-kameror på andra arenor i framtiden?
- Det är, så vitt jag vet, inget beslut taget om det och därav kan jag inte svara på frågan. Det får jag i sådana fall återkomma till när jag pratat med säkerhetschefen. Det är inget jag känner till att vi kommer att göra. 

Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-05-16 kl 15:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå