Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s vd avgår - 30 miljoner i förlust

Malmö FF redovisade ett minusresultat på 30 miljoner för 2010. Nu meddelar man att vd:n Pelle Svensson avgår.
- Om missar har gjorts är det mitt ansvar, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Mästarna Malmö FF gör ett sämre resultat än vad prognosen tidigare visat. På fredagen kallade man till presskonferens och redovisade ett minusresultat för 2010 på 30 miljoner kronor. Tidigare rapporter tydde på en 10-miljonsförlust, det handlar alltså om det tredubbla.

Dessutom lämnar klubbens vd, Pelle Svensson, på grund av hälsoskäl. Svensson säger sig ta totalt ansvar för situationen.

- Det måste man säga som vd. I den mån det har gjorts några missar så är det mitt ansvar, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

- Det finns säkert bra förklaringar, men i stället för att gå in och dissekera det så väljer jag att säga att jag tar det ansvar som jag har, fortsätter Svensson.

Det har inte gjorts några misstag någon annanstans i organisationen, menar den avgående vd:n.

- I så fall handlar det om prognosmissar. Det ekonomiska resultatet blir vad det blir och där har vi gjort vad vi kan, men det är klart att det är mitt ansvar att vi har full koll på prognoser.

Klubben har bland annat missat att räkna med de spelarbonusar som blev aktuella när man vann SM-guldet. "Avancerad fastighetsekonomi" anges också som ett av skälen till den haltande ekonomin. Pelle Svensson säger att "guldet kostade pengar".

- Det är alltid lönsamt att vinna guld. Dock gör spelarbonusar, förstörelse, planinvasion och sådant att guldet kostar pengar i det korta perspektivet. Det ger naturligtvis intänkter nästa år.

Pelle Svensson gissar att SM-guldet kom att kosta Malmö FF "ca tio miljoner kronor" och säger dessutom att ränteförluster och valutaförluster påverkat det ekonomiska resultatet.

Malmö FF kan inte utesluta fler uppsägningar, och har inte råd med nyförvärv och kontraktsförlängningar. Där ska enligt uppgift riskkapital in. Fotbollskanalen skrev tidigare i dag om att klubben haft kontakt med riskkapitalisten Ray Ranson. Pelle Svensson säger sig inte veta någonting om detta.

- Riskkapitalbolag och dylikt hanteras av andra personer i styrelsen, det är inte min sak att vara med i den uppbyggnaden.

Tränare Roland Nilsson och spelartruppen, som är i La Manga för tillfället, blev informerade om läget av sportchef Per Ågren vid kvart i tolv.

Publicerad 2011-01-28 kl 13:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons