Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s vd fruktar inte AIK:s brandskattning

Malmö FF är på väg mot SM-guld och det med halvdussinet spelare uppvaktade av utländska klubbar. Men MFF har lärt av Kalmars och AIK:s problem och ser små risker att gå i samma fälla.
- Nej, nej det har jag svårt att se ska hända, säger vd Pelle Svensson.

- Vi har tagit lärdomar av både Kalmar och AIK. Visst har vi det. Kanske mest genom att vi i större utsträckning sett till att ha en spridning i hur spelarnas kontrakt går ut, fortsätter Svensson.

AIK guldupplaga förra säsongen rämnade på bara några få månader under vintern när Ivan Obolo, Daniel Örlund, Markus Jonsson och Jos Hooiveld alla lämnade den färska mästarklubben.

Nu kan Malmö stå inför något liknande med utländska klubbar som ligger tätt på namn som Daniel Larsson, Ivo Pekalski, Gulillermo Molins, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad och Ricardinho.
- Det är klart att det går att känna oro men å andra sidan vore det ju konstigt om våra spelare inte skulle vara intressanta. Men att vi skulle drabbas som AIK, nej, det har jag svårt att se, säger Malmös VD.

- Per definition är ju ingen av våra spelare till salu även om alla säkert förstår att är pengarna bara tillräckligt bra så går det kanske inte alltid att säga nej, säger han och utvecklar:
- Jag säger till intresserade klubbar, visst, kom hit men räkna inte med att köpa någon av våra spelare till något fyndpris.

Du konstaterade att ni dragit lärdomar av den spelarflykt som både Kalmar och AIK drabbats av efter sina framgångar. Finns fler exempel?
- En annan lärdom är väl att vi hela tiden jobbar på att ha en så bred trupp som möjligt och aktar oss för att bli för beroende av bara några enstaka spelare, även om vi förstås har några få som betyder lite mer.

- Men inte minst handlar det om att ha en framförhållning med spelarnas kontrakt. Och där har vi ett gynnsamt läge med få avtal som går ut samtidigt och omedelbart måste förlängas.

Ni har helt andra ekonomiska resurser än Kalmar och AIK - hur mycket betyder det?
- Men det är klart att det är positivt, även om ett stort kapital är bundet i den nya arenan. Så jag är trygg, ja, för tusan, det är jag - även om det aldrig finns några garantier.

Publicerad 2010-10-13 kl 16:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons