POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

MFF:s vd om kraven från medlemmarna: ”De får den information de ska ha”

Malmö FF:s vd Pelle Svensson tycker inte att de krav som MFF:s medlemmar ställt i en namninsamling är orimliga.
- Detta är något de har rätt att begära, säger han till fotbollskanalen.se

MFF-medlemmarna samlar namnunderskrifter för att få till stånd en genomlysning av Malmö FF:s sportsliga verksamhet och föreningens struktur och demokrati.

Medlemmarna vill ha insyn i hur klubben sköts i allt från rollfördelning mellan sportchef, tränare och styrelse till vilka rättigheter och skyldigheter exempelvis medlemmar och valberedning har.
- Detta handlar inte på något sätt om ett kuppförsök. Jag vill inte avsätta den eller den för att någon har gjort en dålig värvning. Det är inte det detta handlar om, säger Ola Solér som är den MFF-medlem som startade namninsamlingen
- Vad jag vill är att klubben måste öppna upp sig, det måste finnas en kommunikation. Vi kan inte ha ett informationsvakuum som det är mellan styrelse och medlemmar. Man måste visa för medlemmarna hur verksamheten funkar, fortsätter han.

- Men jag tror att styrelsen kommer bemöta detta, så något extra årsmöte kommer nog inte bli nödvändigt, säger Ola Solér.

Fotbollskanalen.se får tag i Malmö FF:s vd, Pelle Svensson, precis efter ett avslutat styrelsemöte. Han vill inte gå in i detalj vad som diskuterats på styrelse mötet. Han säger dock att han inte ser kraven som ställs i namninsamlingen som konstiga.
- Jag tycker att det är precis de frågorna som presenteras på ett årsmöte så det är helt naturligt. Det är ingenting MFF har något emot. Detta är något som medlemmarna har rätt att begära.
Så ni kan komma att bemöta dem?
-Ja, absolut.
Kan du förstå att kritik uppstått efter de resultat som varit?
- Jag säger inte att det bara är resultaten. Men det är klart. Alla som håller på MFF är enormt frustrerade.

Det varkar alltså som det finns goda utsikter till att MFF-medlemmarnas krav i namninsamlingen kommer att tas upp och svaren redovisas.
-Det är inga orimliga krav. Det fixar vi, säger Pelle Svensson
Vem ska göra en sådan här genomlysning?
- Det gör ju jag, det är ju mitt uppdrag att göra. Det var ju därför de anställde en vd så det är inget konstigt. Det är mitt uppdrag att göra.
Kan ni komma att ta in någon externt för att hjälpa till? - Vill man ha en extern så är det inga problem. Det är ingen omöjlighet.

Pelle Svensson håller dock inte med om att det är dålig kommunikation mellan klubben och dess medlemmar och håller inte med Ola Solér om att det saknas information till medlemmarna.
- Nej, det kan jag inte förstå. Medlemmarna fick så sent som förra veckan en kommuniké om det ekonomiska läget, säger han.
- Jag tycker att de får det information de ska ha.

Publicerad 2008-09-19 kl 01:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå