POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Mikael Dahlberg fortsätter som mittback''

Mittbacks-experimentet Mikael Dahlberg ser ut att bli permanent. Djurgårdens tränarduo tror sig ha hittat en framtida storback.
- Han kan bli en toppallsvensk mittback och mycket väl bli landslagsmässig, säger Paul Lindholm.

Mikael Dahlberg hade haft en motig säsong, bara två mål som anfallare, när han fick höra av Siggi Jonsson och Paul Lindholm att han skulle ta plats som mittback, jämte Peter Magnusson.

Själva matchen blev ingen succé med ett 0-0-resultat mot Örebro men Dahlberg fick succébetyg. Nu vill Djurgårdens tränarduo Paul Lindholm och Siggi Jonsson se Dahlberg som mittback för gott.

- Varför ändra på något som fungerar?, frågar sig Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm för FotbollDirekt.se. - Han har öppnat en ny dörr för sig själv. Han är ingen Carl Lewis direkt, men han har blicken för spelet, storleken och är en spelande typ.

Mikael Dahlberg:
- Det känns jättebra. Jag kan tänka mig att fortsätta som mittback, säger Dahlberg själv till FotbollDirekt.se. Kul att Paul och Siggi tror på mig. Jag måste bara bli mer fokuserad. Jag var mentalt tröttare efter den här matchen än efter tidigare matcher som anfallare.

Nu har han tio matcher på sig i den nya rollen.
Både Lindholm och Jonsson vågar på fullt allvar tro på att Dahlberg i teorin nu kan nå så långt som till landslaget. Stora ord.

- Han kan bli en toppallsvensk mittback och mycket väl bli landslagsmässig. Det är vi övertygade om. varför ska man sätta några begränsningar. Han har alla egenskaper, annars hade vi aldrig satsat på honom.

- Vi har länge sett honom som mittback då han inte riktigt lyckats som anfallare - och nu fick vi se att det fungerade i praktiken också. Siggi och jag har pratat och vi ser Mikael som mittback, i alla fall den närmaste tiden.

Men Örebro skapade väldigt lite. Hur stort värde har det här testet?
- Tycker det har stort värde. Det viktiga är att han fick visa sina kvaliteter och det var mycket hans sätt som gjorde att ÖSK inte skapade så mycket.

Publicerad 2008-09-06 kl 16:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå