POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Mikael Dahlberg har fortfarande ont: "Tveksamt med spel"

Djurgården kommer troligen till spel mot Trelleborg utan Mikael Dahlberg. Hans stukade fot är värre än befarat. Ett tungt bakslag för bortasvaga Djurgården. Ännu inga poäng på bortaplan och målskillnaden 2-14.

- Det känns sådär med foten. Det gör fortfarande ont. Jag är med i truppen men det är tveksamt om jag kan spela. Vi får se om det blir bättre över natten, säger Mikael Dahlberg till FotbollDirekt.se.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Mattias Nylund (s), Mikael Bengtsson (s), Emil Mårtensson (s), Jonas Bjurström (s), Marcus Falk-Olander (s), Viktor Svensson (s), Thommie Persson (s), Marcus Pode (s).

Preliminär startelva: Viktor Noring - Dennis Melander, Peter Abelsson, Rasmus Bengtsson, Max Fuxberg - Zoran Jovanovic, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Paulino - Andreas Drugge, Fisnik Shala

Håll ögonen på: Fisnik Shala. Gjorde första allsvenska målet mot Helsingborg senast och oroade försvaret fler gånger. Den kvicke anfallaren har spåtts en lysande framtid. Kanske lossnar det nu?

TFF-snack: - Djurgården har ju som bekant inte haft en lysande start. Just det är ett skäl till att de är farliga. Ett pressat Djurgården är ett farligt Djurgården. De ser dessutom ut att vara på uppgång, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Det är viktigt att vi tar kommandot. Det kommer krävas aggressivitet, löpvilja och att vi spelar efter det sätt vi vill och bör spela.

-Vi har varit starka på hemmaplan under en lång period, det såg vi även förra säsongen. Det betyder en hel del att spela på hemmaplan, spelarna har en bra känsla när de springer ut på Vångavallen. Den känslan är vi angenäma att behålla.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar: Mattias Jonson (s), Andrej Komac (a), Mikael Dahlberg
(osäker)

Preliminär startelva:
Pa Dembo Tourray - Kebba Ceesay, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson - Christer Youssef, Markus Johannesson, Daniel Sjölund - Boyd Mwila, Sebastian Rajalakso, Johan Oremo

Håll ögonen på:
Daniel Sjölund. Mycket viktig för Djurgårdens kreativitet.
Men ännu har det bara resulterat i ett mål - på straff. Sjölund känner nog pressen och kravet på att lyfta sig.

DIF-snack:
- Jag tycker vi spelade jämnt mot AIK senast. Vi ger bort initiativet i början, men annars står vi upp hela matchen. Våra ytterforwards vågar utmana och gör det bitvis bra. Backlinjen står också upp bra och säljer sig inte, säger Mikael Dahlberg till FotbollDirekt.se.

- Trelleborg är duktiga och jobbar hårt för varandra. De spelar med lugn och ro och har även skickliga spelare. Tom Prahl har byggt upp något i Trelleborg. Vi måste ha ett högt bolltempo och löpa mycket för att skapa passningsalterantiv.

FotbollDirekt-kommentar:
- Trelleborg får ses som favorit. De är starka hemma och har bara tappat två poäng på Vångavallen. Samtidigt är det ett fortsatt mörker i Djurgården. Det såg ut att ljusna efter segern mot Gais. Men efter det följde två nya förluster. De lär få det svårt mot Trelleborg som inte bjuder på mycket hemma på Vångavallen. Hittills bara ett insläppt mål och uddlösa Djurgården är inte det lag som väntas bräcka Trelleborgs defensiv. Samtidigt får Trelleborg en offensiv förstärkning då Andreas Drugge är tillbaka efter avstängning.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-20 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå