POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Milanmatchen en ekonomisk succé - miljonregn väntar MFF

Zlatan Ibrahimovic och Milan. Malmö sålde på nolltid 24 000 biljetter - och matchen blir en ekonomisk succé för mästarna.
- Det kan bli ett miljonöverskott, säger vd:n Per Nilsson.

Matchen mellan Malmö och Milan den 14 augusti är helt utsåld och trots att storklubben kostar en hel del att få hit - Barcelona hade kostat tio miljoner i fjol - så står det nu klart att Zlatan och kompani kommer att bli en lyckad ekonomisk affär för MFF.

- Det blir ett överskott. Det handlar om miljonbelopp men exakt hur mycket vet vi inte ännu, säger VD:n Per Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Vi har tankar om ungefär hur mycket det blir, men vi går inte ut med några siffror.

Men siffrorna avslöjar att det handlar om stora summor. När FotbollDirekt har tittat närmare på biljettpriser så står det klart att bara publiken kommer att generera cirka nio miljoner kronor i intäkter.

Lägg där till ansenliga sponsorsintäkter- en möjlighet som dessutom växer genom att det i dag står klart att MFF-Milan sänds i SVT. Därutöver kan ett italienskt tv-avtal vara på gång, enligt vad FD erfar.

- Som sagt, jag ger inga siffror. Men visst kan det här bli en bra affär för oss, fortsätter Per Nilsson.

Sommarens stora höjdpunkt i Malmö är naturligtvis Zlatan Ibrahimovics och Milans besök på Swedbank Stadion och en träningsmatch mot Malmö FF. När Zlatan var i Barcelona försökte Skåne-klubben få hit katalanerna, men då sprack det på grund av höga kostnader. Det talades om en affär i tiomiljonersklassen.

Vad Milan kostar att få upp till Sverige är oklart, men att det blir en plusaffär för Malmö - det råder det inga tvivel om.

- Det primära har inte varit att få till ett överskott. Vi har inte försökt maximera vinsterna, till exempel har vi inte tagit maxpriser på biljetter, säger han.

- Men det ser ut att kunna bli ett miljonöverskott, säger Nilsson.

Kan det bli i mångmiljonklassen?
- Det får du spekulera i, vi avslöjar inga siffror tyvvärr.

Publicerad 2011-07-08 kl 12:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå