Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mild: Minska allsvenskan till tolv lag

Håkan Mild vet hur Sverige ska lyckas i de europeiska cuperna. Allsvenskan måste minskas till tolv lag.
- Det vore optimalt säger IFK Göteborgsbasen till GP.

Blåvitt och Malmö satte sig på tvären när den högsta serien skulle utökas från 14 föreningar till 16 inför säsongen 2008. Men båda fick vika sig.

Håkan mild hör till dem som kritiserar modellen med fler i stället för färre lag i allsvenskan. Om Sverige ska lyckas internationellt, måste en ny reform genomdrivas, tror han.

- Tolv lag som möter varandra tre gånger vore det optimala. Då får vi högre kvalitet som gör att vi kan komma bättre förberedda för spel i Europa. Det skulle också innebära att ekonomin blir bättre eftersom det blir fler intressanta matcher som lockar både publik och sponsorer. Dessutom blir det färre lag som delar på tv- och Svenska spel-pengarna. Det tillsammans skulle göra att förutsättningarna förbättras och det är nödvändigt, säger Mild till GP.

Sportchefen förespråkar också en övergång till höst, vår-spel i stället för vice versa som fallet är i dag. Men på den punkten är Mild inte lika tydlig.

- Det finns för- och nackdelar. Även om det inte blir någon jätteskillnad är det naturligtvis bra att vi spelar när övriga Europa gör det och självklart måste vi kräva att de allsvenska arenorna klarar det.

Publicerad 2009-12-22 kl 12:08
Annons
Annons
Annons