POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

MILD MOT VÄGGEN - ''Därför är Obolo min favorit''

Söndagens unika guldfinal mellan IFK Göteborg och AIK handlar inte bara om Sveriges två bästa lag. Den handlar lika mycket om landets två mest framgångsrika sportchefer.

- Ivan Obolo är min favorit i AIK. Obolo är en bra target och en imponerande bra lagspelare. Det finns mycket klass i det han gör på fotbollsplanen, berömmer Mild för FotbollDirekt.se på frågan om sin favoritspelare i AIK.

Inför en match som på förhand ser ut att stå i ett totalt 50-50-läge så finns likväl en tydlig skillnad.
- Vi har hemmaplan. Som vi har spelat hemma den här säsongen så är det klart att det är en fördel. Men press? Så upplever vi det inte. Med tanke på den sköna känsla vi fått av att spela hemma på vår nya arena så kan aldrig något bli negativt med att spela hemma för oss.

IFK Göteborgs guldrutin låter som nonsens för AIK:s sportchef.
Mild kontrar med att det aldrig går att komma runt värdet av att så många i dagens IFK-lag varit med om att vinna SM-guld tidigare.

- Det går aldrig att säga att det är oväsentligt, aldrig. Klart erfarenheten av att ha vunnit tidigare betyder något. Om AIK:s hunger är mer värd vet jag inte. Vår hunger är ju lika stor, det kan jag lova. Att vi vann guld 2007 är inget som gjort någon mätt här.

Den bitvis snaskiga verbala pajkastningen i media som bara ökat ju närmare den här söndagen vi kommit - fnyser Mild mest åt.

- Det är helt jävla ointressant. Jag vill inte lägga någon värdering i om det är bra eller dåligt att prata genom tidningar. Man kan prata hur mycket som helst men det är på planen allt avgörs. Men om det är bättre att bara hålla tyst - det vet jag inte.

Till sist. Ni har 18 fler gjorda mål än AIK. Är ni offensivt så mycket bättre?

- Vi är bättre än AIK offensivt. Det är vi. Men hur mycket?, det vet jag inte. Mycket handlar ju också om att vi spelar en annan typ av fotboll än AIK gör och därför kommer till fler avslut. Om AIK skulle kunna spela som oss, det vet jag inte.

Vad säger du om Björn Wesström som sportchef?
- Han har gjort ett stort jobb tillsammans med Mikael Stahre. Det är imponerande att se vad Björn och Mikael uppnått så snabbt. AIK är helt klart ett lag med mycket klass.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-30 kl 12:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå