POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mild om Marcus Berg: Självklart ska vi försöka göra plats för honom.

Foto: Scanpix

IFK Göteborg i kontakt med Hamburg om Marcus Berg? Icke - sportchefen Håkan Mild dementerar och gör klart att drömvärvningen inte är någon glödhet fråga i Blåvitt.
- Det krävs mer tid, och framför allt mer betänketid för Marcus själv, säger Mild.

Marcus Berg är ett osäkert kort i Hamburger SV efter att klubben tvingas spara pengar. IFK Göteborg har varit tydliga med att de tar emot Berg med öppna armar om han skulle lämna Hamburg och vill ha en ny klubbadress.

Skyttekungen från guldåret 2007 har själv uttryckt att han gärna stannar ute i Europa ett tag till, men frågan fick ny fart i förra veckan. Då gick Hamburgs sportchef Frank Arnesen ut i tyska Hamburger Abendblatt och berättade att IFK hört av sig angående en värvning av Berg. Blåvitts sportchef Håkan Mild dementerar uppgifterna.

- Jag har inte kontaktat Hamburg om Marcus Berg. Däremot har jag sagt att vi skulle ta emot honom med öppna armar. Det jag sagt har ju stått här och var i svensk media och jag tror att Frank läst eller hört detta och att han sa som han gjorde utifrån det, säger Mild till FotbollDirekt.se.

Men varken du eller någon annan har alltså kontaktat Hamburg?

- Nej och hade det varit någon annan än mig som kontaktat dem så hade jag hade haft vetskap om det.

Men Marcus har ni haft kontakt med?

- Nej, det är mer så att Marcus vet var vi står. Det här är inget som kommer avgöras nu på en gång utan det krävs mer tid, och framför allt mer betänketid för Marcus själv. Vill han komma hem så ska vi göra precis allt för att han ska kunna komma hem.

En tidigare Blåvittstjärna som redan kommit tillbaka är Mattias Bjärsmyr – mittbacken ser gärna sin polare Berg i en Blåvitt-tröja nästa år och om inte Berg så en spelare med målnäsa. Mild förstår vad Bjärsmyr menar men ser samtidigt inget skriande behov.

- Självklart är det en enorm fördel att ha en spelare som gör 15-20 mål på en säsong. I år var det ingen hos oss som lyckades med det, men ”Tobbe” (Hysén) har varit däruppe förut och jag är inte alls orolig för att han inte ska komma dit igen.

- Han skapar hela tiden chanser och han var en av de anfallare i allsvenskan som kom till flest avslut – han hade nästan lika många avslut som Waris hade, bara att han inte satte dit bollen. Det gick lite troll i år framför mål för alla våra spelare. Men vi har fullt förtroende för de som är hos oss. Sedan om Marcus Berg bestämmer sig för att komma hit så självklart ska vi försöka göra plats för honom.

Publicerad 2012-11-29 kl 15:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå