Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mild om uppmärksammade affären: "Ingen försöker lura någon, på något sätt"

Foto: TT

Håkan Mild var IFK Göteborgs sportchef när Sebastian Eriksson värvades från Åsebro 2006, vid utlåningen till Cagliari 2011 och även när han såldes 2012. Affärer som har uppmärksammats.
- Det är ingen som försöker lura någon, på något sätt, säger Håkan Mild till GT.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om affärerna kring Sebastian Eriksson mellan IFK Göteborg och Åsebro, som Olof Lundhs skriver i sin nya bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll". Där avslöjades det att IFK Göteborg blåst division 5-klubben Åsebro IF på nästan en miljon - 916 000 kronor.

Tidigare har även rapporterats om hur Åsebro har tagit hjälp av juristen Stefan Alvén för att lösa tvisten. 

Nu uttalar sig Håkan Mild om frågan till GT. IFK-profilen var klubbens sportchef när Sebastian Eriksson värvades från Åsebro 2006, vid utlåningen till Cagliari 2011 och även när han senare såldes till den italienska klubben 2012. 

Utifrån IFK Göteborgs bedömning i frågan, att inte lånesumman ska inkluderas i Åsebros rätt på vidareförsäljningsprocent, gjorde Olof Lundh i boken "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" tolkningen att IFK sett till att få en stor del av transfersumman som betalning för lånet och en mindre del i slutlig köpekostnad - för att Åsebro skulle tjäna så lite som möjligt.

- Kontraktet var utformat på ett sådant sätt för att Cagliari ville det, och de hade också gjort andra affärer på det sättet. Det är klart som sjutton att man vill helst sälja en spelare, så man vet vad som gäller. Jag har aldrig varit med om att skriva något avtal på det sättet förut, och inte efter heller för den delen, så det var väldigt unikt. Men Cagliari var nog en väldigt speciell klubb, eller är en speciell klubb, säger Håkan Mild till GT.

Att det har uppståt en tvist mellan IFK Göteborg och Åsebro ser han inte som något unikt.

- Jag tycker det sker hela tiden, det finns många tvister om avtal. Det är bara inte vanligt att avtalen ser ut som de gör med Cagliari. Det är snarare det som är den stora frågan. Det är ingen som försöker lura någon, på något sätt, utan man försöker bara göra rätt. IFK försöker göra rätt och Åsebro ser det på ett annat sätt och vill naturligtvis ha rätt. Det är ingen som vill känna sig orättvist behandlad, så jag har förståelse för det, säger Mild.

Publicerad 2016-06-04 kl 16:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons