Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Miller inte orolig för nedflyttning: Spelar vi som i dag klarar vi det

Andra raka derbyförlusten för AIK. Men den tyngsta på mycket länge.
Djurgårdens 2-1 innebär att AIK fortfarande är fast i bottenträsket.
Och anfallsfyndet Mohamed Bangura saknades sedan han drabbats av en personlig tragedi.

AIK saknade förstås spelmässigt Mohamed Bangura, som varit den som lyst upp AIK:s offensiv i höst. Det sportsliga stod dock i bakgrunden, då beskedet kom att hans fru mist parets barn vid förlossningen på söndagsmorgonen.
-En tragedi. Alla som har barn kan första hur det känns, sade AIK:s tränare Alex Miller efter matchen.

-Jag och klubben ska göra allt vi kan för att hjälpa honom och hans fru. Vi vet inte vad som händer nu. Om han behöver ta en time out så ska han göra det. Jag hoppas han kommer tillbaka.

Förutom sorgebeskedet innebar Banguras frånvaro ett stort avbräck för AIK och Miller tvingades till offensiva omkastningar. Men det var ändå AIK som inledde bäst under de försvårade omständigheterna.

AIK är i stor poängnöd, men laget drog i gång en metodisk offensiv. Inget tydde på nervig poängjakt hos AIK-arna.
-Jag tror de klarar sig. De är inte skärrade på plan och var fokuserade, sade Djurgårdens tränare Lennart Wass.

AIK-öppningen gav snabbt resultat, med god hjälp av Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray, som golvade AIK-anfallaren Pontus Engblom när han skulle boxa bort bollen. Kenny Pavey satte säkert straffen i nionde minuten, men AIK lyckades inte förvalta övertaget.

Djurgården tog över mer och mer. Målchanserna uteblev dock ända till Kennedy Igboananike hittade rätt med ett lågt skott utanför straffområdet som gick in i Kenny Stamatopoulos högra hörn.

När Sharbel Touma smet genom AIK:s mittförsvar i en löpduell och lobbade in segermålet hade det inte ens gått två minuter av andra halvlek. AIK hade flera vassa chanser, men utan resultat.
-Ett dumt misstag kostade, sade Miller om 1-2-målet. När en mittback går upp måste den andre stanna och täcka upp bakom honom.

Miller visade i alla fall utåt ingen oro över tabelläget.
-Spelar vi som i dag klarar vi det. Vi har spelat bra i två, tre matcher nu. Jag kan bara göra mitt genom att ta laget till en nivå. Jag tycker vi skapade fler chanser än Djurgården i dag.

Där fick han inte medhåll av kollega Wass. Men faktum är att AIK hade flera mycket bra chanser i jakten på kvittering i slutskedet.

I Djurgården saknades avstängda försvarsduon Kebba Ceesay och Prince Ikpe Ekong. Räddaren i nöden blev nu Pa Dembo Touray, som tog revansch för straffadäsen och svarade för flera mycket bra räddningar.

TT

Publicerad 2010-10-03 kl 19:35
Annons
Annons
Annons