Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Miller lämnar AIK - krävde mer inflytande

Alex Miller har gjort sitt i AIK.
Klubben bekräftar genom ett pressmeddelande att skotten slutar redan nu.

- Alex har gjort precis det han kom hit för att göra, räddat det allsvenska kontraktet. Vi har diskuterat de förutsättningar vi har och de utmaningar vi står inför 2011 och har med dessa som bakgrund kommit överens om att gå skilda vägar, säger AIK Fotbolls ordförande Mats Gustavsson till klubbens hemsida.

AIK tog allsvenskt guld i fjol, men har haft en tuff säsong och säkrade fortsatt allsvenskt spel först i slutet av hösten.

Guldtränaren Mikael Stahre slutade under våren och ersattes tillfälligt av Björn Wesström. Miller kom till AIK under VM-uppehållet och ledde laget i 16 allsvenska matcher och totalt 24 tävlingsmatcher.

"Jag vill tacka spelarna för deras professionella inställning och också supportrarna som gav laget ett bra stöd när vi behövde det som mest", säger Miller i pressmeddelandet.

Alex Miller säger till TT att han hade ett möte med bland andra ordföranden Mats Gustavsson i måndags. Han anger som skäl till att han lämnar klubben att han inte anser att han får ha det inflytande som han önskar vad gäller planering och spelarövergångar.

- Jag måste få vara med i diskussionerna om vilka spelare som lämnar eller inte lämnar klubben. Vi måste jobba tillsammans, men jag fick inte den möjligheten. Därför lämnar jag klubben, säger Miller.

- Jag ville inte ha klubbens pengar, jag ville vara här för att jobba. Men nu kommer jag inte att vara det och därför vill jag inte ha någon kompensation.

Miller hade kontrakt med AIK ytterligare en säsong.

- Man blir alltid förvånad när någon säger upp sig plötsligt. Vi har haft en ömsesidig respekt. Att vi sedan har varit oeniga i vissa sakfrågor är fullt naturligt, säger sportchefen Jens Andersson.

AIK har inte hunnit påbörja arbetet med att hitta en ersättare till Miller.

TT

Publicerad 2010-11-10 kl 12:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons