Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Miller om avhoppet: "Ingen ska säga åt mig hur man tränar spelare"

Klubben lade sig i träningsupplägget – och körde över honom i fråga om spelarförsäljningar och laguttagningar.
- Därför slutar jag av ren princip, säger AIK-tränaren Alex Miller till fotbollskanalen.se.

På onsdagen kom beskedet att skotten lämnar sitt uppdrag ett år i förtid. Några pengar tar han inte med sig utan väljer i stället att bryta kontraktet helt. Orsaken är, enligt Miller, bristande kommunikation och försök till att ta ifrån honom rätten att leda laget på sitt sätt.

- Jag träffade styrelsen på måndagen, ordföranden var också med. Men redan före mötet hade jag lanserat ett sju veckor långt träningsprogram, där spelarnas först skulle vila och sedan ha två veckor med lågintensiva pass, två veckor med medelintensiva pass och två högintensiva veckor. På så vis hade de kommit tillbaka i januari i mycket god form. Det hade gett oss möjlighet att nå en väldigt hög nivå när det gäller fitness inför nästa säsong, säger Miller.

- Men på mötet fick jag veta att mitt program inte skulle införas. Styrelsen hade en annan bild av hur det skulle se ut, och det tycker jag är fel.

Miller säger att det andra skälet till hans beslut var dålig kommunikation med klubbledningen, såväl på styrelsenivå som samarbete med sportchefen Jens Andersson.

- De sade bara att ”de här spelarna ska lämna truppen” och ”de här ska vi försöka sälja”. Då bestämde jag mig på principiella grunder för att sluta. Mitt kontrakt anger svart på vitt att jag ansvarar för träning, uttagningar och coachning. Jag vet vad jag gör och det ska de inte lägga sig i, säger Miller.

Han fortsätter:

- Även om jag har ett kontrakt på ett plus ett år vill jag inte ta deras pengar. Jag hade kunnat stämma dem för kontraktsbrott, men det tänker jag inte göra. Jag önskar AIK all lycka och tackar såväl supportrar som medier och andra människor jag lärt känna under min tid i Sverige.

Vilka spelare var det styrelsen bestämt sig för att sälja?
- Som du förstår kan jag inte fördjupa mig i det. Det är konfidentiell information. Men att själv få bestämma hur träningen ser ut och vilka som ska spela, det är heliga saker i fotboll. Ingen ska berätta för mig hur man tränar spelare. Särskilt sådana som inte varit inblandade. Jag förstår inte hurt man kan besluta sådant utan kommunikation med mig.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Jag återvänder till Storbritannien på tisdag. Sedan får vi se. Jag vill jobba, jag njuter av att göra det. Om jag har de rätta verktygen gör jag dessutom ett bra jobb. Men det finns ingen bitterhet hos mig, sådan är fotbollen.

Publicerad 2010-11-10 kl 16:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons