Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Milosevic inför AIK:s möjliga guldmatch: "Betyder så mycket mer än bara en pokal för mig"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s seger mot Östersund i spelaren ovan.

SOLNA. Alexander Milosevic har starka känslor för AIK.
På söndag kan han lyfta Lennart Johanssons Pokal mot himlen ovanför Friends Arena.
- Det är för det här jag kom hem, säger han till Fotbollskanalen.

Genom året har spelare och ledare i AIK vittnat om en speciell lagsammanhållning, en annorlunda mental styrka och en enad grupp som inte räds någonting. Inför söndagens möjliga guldmatch är till exempel mittbacken Alexander Milosevic tydlig.

- Det här är utan tvekan den bästa lagsammanhållning som jag någonsin varit med om i ett fotbollslag, säger han.

- Det kan vara en sådan sak som man säger utåt bara för att det ska se bra ut, men det är verkligen så. Vi är inte bara lagkamrater, utan vi är som en familj. Vi är med varandra ofta utanför fotbollen.

Milosevic är laddad inför ett kokande Friends Arena, som kommer vara fyllt av AIK-supportrar.

- Det blir en fotbollsfest som jag inte tror att Sverige skådat förut.

26-åringen berättar att han mot slutet av säsongen varit så fokuserad på den uppgift som AIK står inför att han inte vågat tänka på eller drömma om SM-guldet.

- Men det är därför jag kom hem, dels för att få kärleken tillbaka men också för att ta det där guldet. Det var mitt krav på inte bara mig själv utan hela truppen. Vi är inte här för att spela bra, förhoppningsvis komma i toppen och kanske ha en chans på guldet. Vi är här för att ta guldet.

Vad skulle det betyda att under Alexander Milosevic kunna lista "SM-guld 2018"?
- Det hade nog varit... det går inte..., börjar mittbacken och letar efter rätt ord att beskriva hur stor en titel skulle vara.

- Alltså, det betyder så mycket mer för mig än bara en pokal. Det betyder så mycket för framtiden, så mycket för det jag gått igenom med all min fotboll och uppväxt. Fotbollsmässigt vore fantastiskt och på ett personligt plan väldigt känslosamt.

Hur minns du matchen mot IFK Göteborg 2009, när AIK vann guld senast?
- Jag var hemma och kollade den matchen. Den tiden var tuff för mig, för min storebror gick bort en vecka innan den matchen. Jag kommer exakt ihåg var jag var, det är starka minnen som lever kvar. Tidigare år har det alltid pratats om 09, 09, 09. Man märker hur mycket det betyder för AIK:are när laget vinner och hur stora ikoner de spelarna som var med då har blivit. De är legendarer.

- För mig skulle det betyda hur mycket som helst. Man skulle kunna tro att bara för att jag kom hem till Sverige så hänger jag mycket med kompisar och går till stan och så. Men de senaste två månaderna har jag typ levt isolerat. Jag har tränat, gått hem, tränat och gått hem. Familj och vänner har blivit lidande, men jag hoppas att de har förståelse för det och att vi kan ha bra tider tillsammans om någon vecka.

Hinner du njuta när du är mitt uppe i den här perioden som blir den avgörande? Njöt du efter segern mot Östersund senast?
- Jag njöt faktiskt den kvällen efter matchen. Jag tycker man ska njuta när det går bra. Dagen efter det får man släppa det och bara fokusera på nästa match, och det där har jag gjort bra hela säsongen. Samma sak gäller hela laget. Sånt fokus som vi har haft hela säsongen, det är klart att det tar på en. Förhoppningsvis kan vi när säsongen är över sätta oss ner, slappna av, kasta fotbollsskorna i någon soptunna och bara njuta, säger Milosevic och ler.

Kanske drar laget på semester tillsammans?
- Det kan hända, det hade inte varit fel. Men jag vet inte om alla i lagets fruar skulle tillåta det. Jag tror laget tagit mycket tid redan (skratt), avslutar mittbacken.

Publicerad 2018-11-04 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons