Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Milosevics skarpa kritik: "Börjar nästan gilla att spela på plastgräs"

17v

SOLNA. AIK besegrade HBK med 1-0.
Efteråt var Alexander Milosevic besviken på gräsmattan.
- Jag borde inte säga det här, men jag börjar nästan gilla att spela på platsgräs mer än naturgräs, säger han till Discovery+.
- Det ser ut som en parkeringsplats på en loppis, säger tränaren Bartosz Grzelak. 

AIK besegrade under måndagen Halmstads BK med 1-0 på Friends Arena. AIK-mittbacken Alexander Milosevic är nöjd med lagets insats, men däremot missnöjd med gräsmattan på Friends Arena. Han vill framöver se ett byte av matta på nationalarenan.

- Det är en matta som mattas. Det är kanske dags att byta matta, så det blir lite fotboll att spela här. Det var en bättre match än senaste matchen. Det är bara att jobba vidare. Snart kommer målen och då blir det bra, säger han till Discovery+.

Milosevic menar till och med att han hellre spelar på plast än på Friends Arenas gräsmatta,

- Det börjar bli lite så här… Jag borde inte säga det här, men jag börjar nästan gilla att spela på platsgräs mer än naturgräs. Det är nästan så det känns. Vi kan gå och lira på Rissneängarna nästa gång.

ANNONS

Tränaren Bartosz Grzelak var också rejält besviken på presskonferensen.

- Vi förbereder en idé i tre dagar och kommer hit och spelar på en jäkla parkeringsplats. Det ser ut som en parkeringsplats på en loppis. Vi har en fin plan på Karlberg (AIK:s träningsanläggning) och tränar där, samtidigt som vi har en matchplan för hur vi ska spela och sedan kommer vi hit och kan inte genomföra det överhuvudtaget. Vi måste vrida och vända på saker. Jag känner de som jobbar med gräsmattan här och jag vet att de sliter och gör sitt yttersta för oss varje gång för att gräsmattan ska bli bra. Men de har inte förutsättningar för att göra det, säger tränaren.

Han fortsätter:

- Jag har varit i AIK sedan 2017 och det har varit exakt samma problem hela tiden. Att vi ska behöva anpassa vårt hemmaspel efter gräsmattans beskaffenhet är för mig obegripligt. Jag har tidigare inte yttrat mig om det här överhuvudtaget, men nu är det dags att säga det. Jag tycker inte att det är okej någonstans. De som jobbar med gräsmattan måste få resurser att känna stolthet över sitt jobb. Nu får de inte den möjligheten. Om jag ska säga något någon gång är det väl nu efter att vi vunnit. 

ANNONS

Grzelak menar att AIK nu måste göra något åt gräsmattan.

- Vi får fundera över hur vi ska spela fotboll i AIK om vi ska ha de här förutsättningarna, säger han och fortsätter:

- Jag tror att lösningen är resurser. Jag vet att man för vissa områden på planen har vissa lampor som ger rätt solljus och det ser man även på vissa ytor av planen, där de får möjlighet att experimentera, men de måste ha resurser för en sådan här arena som kostat miljarder för att få hela gräsmattan grön. Annars får man byta ut mattan varje vecka och då kommer det att kosta. 

AIK-tränaren är uppgiven över att mattan inte blivit bättre från år till år.

- Jag tror att det är en pågående dialog mellan klubb och fastighetsägare, men det leder inte någonstans. Sedan 2017 har det varit samma problemaktik hela tiden. Någon gång måste man ju fundera om man gör något fel och om man har fel resurser. Jag tycker synd om grabbarna. De vill spela fotboll på ett sätt och jag vill spela fotboll på ett sätt. Man vill känna sig stolt över det man presterar, men det blir väldigt svårt att göra det på en sådan här plan. Nu lyckades vi vinna och det är jag glad över, men vi har inte förutsättningar för att spela så som vi vill spela. Jag vet inte. Jag har inte några lösningar. Det är frustration.

ANNONS

Tror du att det går att lösa, ser du att det kommer komma en lösning på gräsmattan?
- Det är kanske därför frustrationen kommer. Man ser inte något ljus i tunneln.

AIK är på tredje plats i allsvenskan och ställs härnäst mot Djurgården på söndag på Tele2 Arena.

Publicerad 2021-08-02 kl 21:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto