Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Minskad ståplats mellan MFF och AIK - på grund av pyroteknikanvändning i fjol

Malmö FF:s ståplatssektioner reduceras med en tredjedel mot AIK i hemmapremiären.
Det på grund av användandet av pyroteknik vid fjolårets möte, rapporterar MFF Supports medlemstidning, Nr Tolv.
- Det är fel väg att gå, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

Under gårdagen gick Malmö FF ut med information kring hur man skaffar biljetter till 2018 års hemmapremiär mot fjolårstvåan AIK. Där gick bland annat läsa att den regerande mästarklubben redan sålt 11 200 årskort. Men det gick också att läsa att ståplatssektionerna på Stadion reducerats med en tredjedel, efter beslut från polisen. Vad gäller Malmös hemmaklack motsvarar det 2000 biljetter som inte kommer släppas.

I en intervju med MFF Supports medlemstidning Nr Tolv ger biträdande polisområdeschefen Mats Karlsson skälet till beslutet:

- Det är kopplat till användandet av pyroteknik under slutet av säsongen vilket polisen förvarnade om i sin tillståndsprövning vid det tillfället, att det skulle få konsekvenser om det var mycket pyroteknik. Så detta är en effekt av det och en del av tillståndstrappan vi är ålagda att använda för att jobba med det här, säger Karlsson.

ANNONS

Beslutet är alltså främst kopplat till det stora pyroteknikanvändandet mot AIK i höstas.

Niclas Carlnén är vd i Malmö FF:

- Jag håller inte med om att det är den vägen som är rätt väg att gå men samtidigt är det så att det här sker på grund av att lagstiftningen är tandlös mot pyroteknikanvändandet. Då blir det detta medel som används och det har jag också framfört till polisen, säger han till Fotbollskanalen.

Mellan 3200 och 3300 av de 11200 sålda säsongskorten är köpta på Malmös klacksektion. Totalt är 3500 platser på den sektionen öronmärkta till årskort – så när de lösa biljetterna sedan kommer att släppas till först medlemmar och sedan övriga finns det alltså bara 500 biljetter kvar. Även AIK:s bortaklack får minskade biljetter och där kommer det att finnas runt 1500 platser.

På er hemsida framgår inte skälet till polisens beslut. Varför har ni inte gått ut med det?

ANNONS
- Det är ett förhandsbesked, vi har inte fått ett formellt besked ännu. Därför har vi valt att inte kommunicera något annat, men eftersom nu polisen själv säger det så svarar jag så här.

Carlnén menar att klubben i dag använder alla till buds stående medel för att förhindra användande av pyroteknik och att polisen därför tvingas använda sig av det här greppet.

- Det finns ett regelverk som säger att det är olagligt; både användningen och införandet på stadion. Sedan har vi integriteten hos den enskilda individen som vi måste respektera. Vi kan inte göra en ”tillräckligt närgången” visitation för att faktiskt upptäcka pjäserna som smugglas in. Det samtidigt som man faktiskt inte agerar på stadion. Där har polisen varit tydlig. Då är det kvar att identifiera och det gör vi i den utsträckning vi kan, men är individen maskerad så blir det svårt. Vi hamnar i en situation där det här är det verktyg som tillståndsmyndigheten använder för att komma åt problemet. Vi gör allting, vi får ingen kritik mot genomförandet av matchen utan vi följer lagarna och följer alla de verktyg som vi har och mer än så kan inte Malmö FF göra.

ANNONS

Han tycker samtidigt att klubben är tydligt med att pyroteknik inte får användas på arenan.

- Det som är olagligt ska inte förekomma och det gäller också pyrotekniken. Nu tycker jag dock att vi haft en bra dialog med våra supportergrupper under hela förra året och även tidigare, där vi sett en minskad användning av pyroteknik – med undantag av AIK-matchen. Det är min uppfattning. Vi kan inte göra så mycket mer i det, men sedan är det solklart var vi står. När det är en större användning av pyrotekniska pjäser så vet vi också att det finns de som får uppsöka sjukvård på grund av det. Vi vill att våra matcher ska vara tillgängliga för alla och i de fallen är de inte det.

Biljettsläppet för medlemmar påbörjas den 27 februari. Finns det därefter biljetter kvar släpps de den 2 mars.

Publicerad 2018-02-22 kl 12:55
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto