Missade chansen att hänga på Malmö - trots sen kvittering

BK Häcken hade chansen att haka på Malmö FF i toppen, men fick bara med sig oavgjort efter en sen kvittering på straff.
Matchen slutade 1-1.
- Jag är glad över att kunna hjälpa laget med ett mål - äntligen, säger poängräddaren Jasse Tuominen till Dplay efter matchen.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

BK Häcken hade chansen att hänga på Malmö FF i toppen som tappade poäng under söndagen när Uppsala-laget Sirius kom på besök. Häckens startade med U21-stjärnorna Daleho Irandust och Leo Bengtsson, men det räckte inte hela vägen till tre poäng.

Efter drygt 14 minuter fick Häcken ett superläge, Ahmed Yasin fick bollen till höger och skulle bara skjuta in bollen förbi målvakten, men en Sirius-back kunde glidtackla och få undan bollen i sista sekunden.

Nästa chans föll till Sirius och Stefano Vecchia. Efter en hörna damp bollen ned på straffpunkten och Vecchia sköt direkt. Ett hårt skott som gick över. Vecchia fick ytterligare ett läge bara någon minut efter, men det skottet plockade Pontus Dahlberg i Häcken-målet.

Första halvleken slutade 0-0, trots bra chanser från båda lagen.

Efter drygt 54 minuter kom ledningsmålet. Efter en frispark höll sig Axel Björnström framme och satte 1-0 för Sirius.

Häcken försökte efter målet hitta en kvittering genom både Yasin och Bengtsson, men lyckades inte. I stället var det Sirius och Vecchia som var närmast att göra ytterligare ett mål. Stolpen räddade Häcken i den situationen.

Även Karl Larsson träffade virket, den gången i ribban. Häcken försökte och försökte under slutminuterna och fick tillslut med sig en straff - som Jasse Tuominen satt säkert i den sjunde tilläggsminuten.

Matchen slutade alltså oavgjort 1-1. Ett resultat som betyder att Häcken är sex poäng bakom ettan Malmö, med en match mindre spelad.

- Det var en tuff match, Sirius gav oss en tuff match - men vi får vara glada med en poäng, säger Jasse Tuominen efter matchen till Dplay.

- Känslan blir vid 1-1 att det väl är ganska rimligt. Alla vill att vi ska jaga i fatt Malmö men så enkelt är det inte den här säsongen heller, säger Andreas Alm till Dplay.

BK Häcken: Dahlberg - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Berggren, Friberg - Bengtsson, Irandust, Yasin - Søderlund

IK Sirius: Jonsson - Ståhl, Björkström, Ekdal, Björnström - Andersson, Roche, Netabay - Vecchia, Saeid, Sugita