POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Missade Dif-chanser plågar Pehrsson

1-1 i paus borde varit minst 1-2 - till Djurgården - enligt Dif:s manager, Magnus Pehrsson:
- Vi borde ha gjort två, tre mål på våra chanser, säger Pehrsson.

Elfsborg kvitterade Djurgårdens ledning i den 34:e minuten. Givetvis tungt, men Magnus Pehrsson grämer sig istället över missade chanser.

- Det är både otur och oskicklighet att vi inte gör fler mål första 25-30, säger han.

Efter att Elfsborg fört matchen under de inledande minuterna tog gästande Djurgården sedan över helt på Borås Arena och hade inom loppet av bara några minuter två bollar i ribban.

Joona Toivios ledningsmål i den 18:e minuten kvitterades dryga kvarten senare av Daniel Mobaeck, vilket gav fördel Elfsborg inför den andra halvleken.
Djurgårdens manager Magnus Pehrsson beklagar sig dock inte över det insläppta, utan grämer sig istället över att man inte lyckades utnyttja sina chanser framåt.

- Vi har en första halvlek där vi har väldigt fina möjligheter. Det är både otur och oskicklighet att vi inte för fler mål de första 25-30 minuterna. Sedan är de (Elfsborg) starka, att de gör mål är inte helt oförtjänt, men vi borde två, tre mål på våra chanser, säger han till FotbollDirekt.se.

Förlusten mot Elfsborg var Djurgårdens blott andra på åtta matcher. Den andra förlusten kom mot Helsingborg vilket innebär att båda förlusterna har kommit mot seriens två bästa lag.
Magnus Pehrsson vill dock inte lägga något vidare fokus på det i dagsläget, utan ser istället till nuet med tanke på att DIF bara har tre poäng ner till kvalplatsen.

- Det är ett tråkigt svar, men det är nästa match som gäller. Den här säsongen handlar om att ta tillräckligt med poäng för att överleva, det är
det viktigaste. Varje match lever sitt eget liv, så vi måste ha det korta fokuset.

- Det kommer att bli en tuff höst, men det är hela tiden nästa uppgift som gäller och det som talar för att vi kommer klara oss är att vi har blivit bättre och bättre.

Tycker du att laget har utvecklats sedan du tog över och i så fall hur?

- Det tycker jag att vi har. Det är främst försvarsspelet som är av bra nivå i dag. Sedan tycker jag att vårt anfallsspel och framförallt delen där vi sätter våra forwards i arbete är något vi har blivit ganska bra på.

- Men jag vill att vi blir ännu bättre på våra fasta situationer, både framtåt och bakåt. Där tycker jag att vi har spelare och servare för att ha en bra plusstatistik.

- Vi har idéerna och kvaliteterna och vi ska mentalt bli ännu bättre på att ta fram det.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-07-26 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå