Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Missnöje i Kalmars trupp - flera vill byta tränare

Foto: SCANPIX

Bara två segrar efter nio omgångar.
Enligt flera uppgifter till Fotbollskanalen finns det ett stort missnöje i spelartruppen som riktar sig mot tränaren Peter Swärdh.
- Det är ingenting som jag märker på det sättet, säger han.

Inför den förra säsongen tog Peter Swärdh över som tränare i Kalmar FF. Föreningen satsade genom att förutom en tränare även värva hem Viktor Elm och senare brodern Rasmus. När Swärdh tillträdde sa han att Kalmar ska hota de bästa lagen. Men så har det inte blivit. 

Förra året slutade Kalmar FF på 13:e plats, sex poäng före Falkenberg som fick kvala, och efter nio omgångar av den pågående säsongen ligger laget på 14:e plats med bara två segrar.

I torsdags riktade Viktor Elm och Viktor Agardius, i en intervju med Fotbollskanalen, kritik mot klubben och menade att det saknas en tydlighet i laget och att det finns problem runt hela föreningen. Nu erfar Fotbollskanalen att problemet är större än så och att det finns ett stort missnöje i truppen med Peter Swärdh och att flera av spelarna vill att klubben byter tränare. Själv har han inte märkt av missnöjet.

 - Nej, det är ingenting som jag märker på det sättet, men det är klart när prestationerna varierar som det har gjort, och det är ett faktum, då är det klart att det är hela tiden en fråga som man har med sig. Hur man ska stabilisera sig. En ojämnhet bygger också en frustration. Det är inte något som är ovanligt i den situationen, säger Swärdh till Fotbollskanalen.

Hur ser du på din tid i Kalmar FF?
- Just den delen kring kontinuitet i prestationer, och kontinuitet i laguttagningar och tillgång till spelare, det har varit en utmaning, och är en utmaning som jag tycker är möjlig att rätta till. Det som också känns är att när vi är presterar som bäst då är vi rätt bra i många delar.

Peter Swärdh har ett kontrakt som sträcker sig året ut med option på ytterligare ett år. Enligt Fotbollskanalens uppgifter talar det mesta i dagsläget för att den optionen inte aktiveras, om inte Swärdh hittar en stark vändning på situationen.

Flera av de missnöjda spelarna vill se Henrik Rydström, som nu är assisterande, som ersättare. Även föreningen ska ha Rydström som ett möjligt alternativ. Efter säsongen ska Rydström påbörja sin pro-utbildning för att få tränarlicens. Men även om man inte har den licensen så går det att kringgå, något flera andra klubbar har gjort.

KFF har inte haft någon kontakt med mig om det. Sedan när det gäller vad spelare och tycker tänker... Jag hade den diskussionen med min dotter, det var något i skolan och lärare, och är man lärare så kommer elever att tycka och tänka om en. Samma sak med spelare. Det är alltid en avvägning hur mycket man ska lyssna. Jag känner ju att jag är en del av Peter Swärdhs team. Det blir så kladdigt när det tisslas och tasslas, så håller jag mig ifrån det, jag hjälper bara Swärdh, säger Rydström.

- Men som sagt, jag tycker ju väldigt mycket om Peter, så det blir ”Vafan”, jag förstår att du ställer frågan, men för mig blir det ”Jaha”. Men det är ju Peter som bossar, och då gör jag allt jag kan för att det ska vara så bra som möjligt för honom.

Peter Swärdh har även varit tränare i bland annat Åtvidaberg, Mjällby och Helsingborg. Mjällby förde han upp i allsvenskan 2009 och då var Thomas Andersson Borstam sportchef i klubben. Nu är Borstam sportchef i Kalmar FF och var med när Swärdh värvades. I Helsingborg fick Swärdh sparken i maj 2006 efter svaga resultat.

I Kalmar FF ersatte Peter Swärdh Hasse Eklund som fick sparken efter att ha slutat på elfte plats 2014, och även då ska det ha funnits ett missnöje i spelartruppen som fördes vidare till sportchefen Thomas Andersson Borstam. Så här säger Peter Swärdh om hur han ser på framtiden:

- Jag känner stor stimulans och motivation att vara en del till en utveckling i Kalmar FF.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
11 IFK Norrköping 0 0 0 0 0 0
12 IK Sirius 0 0 0 0 0 0
13 Kalmar FF 0 0 0 0 0 0
14 Malmö FF Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
15 Örebro SK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
16 Östersunds FK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-19 kl 11:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons