Missräkning för Elfsborg - kryssade mot Varberg i Europa-jakten

Elfsborg jagade tre poäng i jakten på Europa-plats.
Istället fick man dela på poängen med Varberg då matchen slutat mållöst.
- Vi gör ändå en bra match och skapar mycket chanser, men vi saknar det där lilla sista dag, säger Elfsborgs Rami Kaib till Dplay.

Under måndagskvällen reste Elfsborg till Varberg i jakt på tre poäng. Boråsarna låg inför matchen på femteplats i den allsvenska tabellen, men hade chans att överta andraplatsen om man besegrade Varberg.

Senast kom Elfsborg från en 3-1-seger mot Kalmar. Där stod nyförvärvet, den 21-årige dansken Jeppe Okkels, för ett mål - och när Jimmy Thelin presenterade sin startelva mot Varberg fanns dansken återigen med från start.

För Varbergs del, kom man till Elfsborgs-matchen från en 3-1-förlust mot IFK Norrköping - och var därför ute efter revansch.

Den första halvleken dominerades av Elfsborg, som skapade mest chanser och hade mest bollinnehav. Framför allt hotade Elfsborg i djupled bakom Varbergs backlinje, där Rasmus Alm, Rami Kaib och Simon Olsson alla tre var nära att ge Elfsborg ledningen.

I halvtid hade Elfsborg kommit till sex avslut, medan Varberg bara hade kommit till ett. Men trots övertaget för Elfsborg så stod det 0-0 i halvtid.

- Det är inte bra. Det är en tuff match, vi visste att det skulle bli ett krig. Jag tycker att vi bjuder in till en fajt, sade Elfsborgs-backen Johan Larsson till Dplay i halvtid.

Efter 70 minuter spelade var Elfsborg nära på att ta ledningen på spektakulärt sätt. Elfsborgs-mittfältaren Robert Gojani uppfattade i mittcirkeln att Varbergs-målvakten Stojan Lukic var långt ute - och avslossade ett skott från mittplan. Bollen såg ut att segla in i Varbergs-målet, men till slut tog det i ribban. Lukic såg märkligt nog ut att ha kontroll över situationen och lät den gå i ribban istället för att ingripa.

Elfsborg hade ytterligare ett bra läge att ta ledningen strax efter Gojanis ribbskott, men inlägget från höger smet förbi alla Elfsborg-spelare i straffområdet.

Men det blev inga mål i matchen. 0-0 blev slutresultet och Elfsborg fick dela på poängen med Varberg. Resultatet innebär att Elfsborg avancerar en tabellplacering till fjärdeplats, men Djurgården på femteplats har en hängmatch mot Häcken på onsdag. För Varbergs del, stannar man kvar på tolfeplats.

Härnäst möter Elfsborg IFK Norrköping hemma, medan Varberg möter AIK på bortaplan i Stockholm.

- Jag tycker ändå att vi gör en bra match och skapar mycket chanser, men vi saknar det där lilla sista dag. Det är tufft. Mitt friläge i första halvlek, till exempel, det ska bara sitta. Det handlar inte om ofokus, det handlar om att man ska göra rätt grejer bara, säger Elfsborgs Rami Kaib till Dplay efter matchen.

Varbergs Bois: Lukic - Mensah, Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Sadiku, Barny, Tranberg, Liljenbäck, Fofana - Selmani.

IF Elfsborg: Rönning, Larsson, Väisänen, Okumu, Kaib - Heltne Nielsen, Holst, Olsson - Alm, Frick, Okkels.