Missräkning för HIF - mållöst i ångestmötet

HELSINGBORG. Helsingborgs IF och Falkenberg kunde inte göra mål i ångestmötet.
0-0 betyder att HIF fortfarande är sist inför slutomgången medan Falkenberg går upp på kvalplats.
- Det är surt, säger HIF-tränaren Olof Mellberg till Dplay.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Falkenberg tog initiativet och hade två skott inom de tre första minuterna. Ian Pettersson, som ersatte målvakten Alexander Nilsson efter en skada på uppvärmningen, fick sträcka ut på Marcus Mathisens skott och såg kort senare Gustaf Nilssons avslut hamna utanför. I den 13:e  minuten sköt mittbacken Gregoire Amiot strax utanför på volley.

HIF:s första målchans kom i den 20:e minuten. Anthony van den Hurk nådde högst på en hörna men fick se nicken räddas av Viktor Noring. Hemmalaget kom ännu närmare på en annan hörna tolv minuter senare. Adam Eriksson skarvade bollen i ribban och sedan hade Martin Olsson en nick över. HIF började då ta över matchen efter en trevande inledning.

Första halvlek präglades annars av en försiktighet bland lagen, särskilt hos Falkenberg som inte hade samma desperata utgångsläge inför matchen. HIF skapade en till farlighet via en fast situation innan halvtidsvilan. Olssons frispark hittade Kebba Ceesay som nickskarvade till van den Hurk, men anfallarens nick gick över.

Fyra minuter efter paus missbedömde Kebba Ceesay en duell och Edi Sylisufaj tilläts skjuta i stolpens utsida från snäv vinkel. I anfallet efteråt hittade van den Hurks inlägg Andreas Landgren som inte kunde hålla nicken under ribban. I den 59:e minuten hade van den Hurk ett nytt avslut efter hörna, denna gång gick nicken rakt på Noring.

I den 65:e minuten sköt gästernas Mathisen ett vänsterskott utanför straffområdet som gick någon meter utanför Petterssons stolpe. Falkenbergs inhoppare Nsima Peter var aktiv och hade en nick som gick strax utanför i den 77:e minuten. Två minuter senare gick Mathisens skott precis utanför Petterssons vänstra stolpe. Matchens sista chans hade HIF:s inhoppare Shkodran Mahollin men kunde inte styra sitt skott på mål.

HIF hade det mesta av bollen men Falkenberg skapade målchanserna mot slutet av matchen. Den oförmögenheten av hemmalaget gjorde att matchen slutade mållöst och att HIF fortfarande ligger på nedflyttningsplats. En poäng är det upp till både Falkenberg och Kalmar FF och Falkenberg passerar KFF på bättre målskillnad.

Falkenberg på kvalplatsen har Mjällby hemma i den sista omgången. HIF möter IFK Norrköping på bortaplan kommande helg.

- Det är klart att det är bättre för oss med ett kryss än vad det är för Helsingborg, så nu lever det in i sista omgången. Det var ingen jättematch från något av lagen, men det är en poäng, säger FFF-backen Carl Johansson till Dplay och fortsätter:

- Det var väl inte en jättevälspelad match. Det är sent på året, planen börjar släppa lite och båda lagen ville inte riskera så mycket. Vi höll nollan och det var ganska stabilt. Det är så i de sista matcherna.

HIF-tränaren Olof Mellberg var i sin tur besviken efteråt.

- Det är surt såklart. Vi siktade på tre poäng. Jag tycker att matchbilden var bra i första halvlek. Vi kändes lite farligare än dem i alla delar, både på fasta, i omställningar och i etablerat anfallsspel. Men de försvarade sig samtidigt lågt och med många bakom bollen. Då är det svårt att skapa jättemycket chanser i en sådan här match, säger han till Dplay.

Helsingborgs IF: Pettersson - Tsouka, K. Ceesay, Olsson (K), Eriksson - Timossi Andersson (utbytt 46'), Landgren (72'), Diskerud, Hendriksson - J. Ceesay, van den Hurk (88')

Byten: Svensson (46'), Jönsson (72'), Maholli (88')

Falkenbergs FF: Noring - Özen, Johansson (K), Amiot, Ericsson (utbytt 70')- Söderström, Carlsson, Mathisen, Wede - Sylisufaj (70'), Nilsson

Byten: Brink Joza, Peter (70')

Gula kort: Olsson (11'), van den Hurk (39')

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.