Missräkning för MFF - kryssade mot lokalrivalen: "Lite ringrostigt"

MALMÖ. Malmö FF hade ledningen två gånger om.
Men Ettan-nykomlingen IFK Malmö ordnade ett 2-2-resultat i årets första träningsmatch.
- Det var väl lite ringrostigt, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen.

MFF inledde trögt i årets första träningsmatch och det var IFK Malmö som hade det första skottet på mål i den 17:e minuten. MFF:s första avslut kom ett par minuter senate när Adi Nalic nickade en frispark från Ola Toivonen rakt på IFK-målvakten.

I minut 22 kom 1-0-målet. Felix Beijmo slog ett lågt inlägg från höger som Marcus Antonsson klackade bakåt till Ola Toivonen. Vice-kaptenen placerade sedan bollen i mål med vänsterfoten.

- Det var fint, bra anfall. "Mackan" klackade och jag såg att bortre var ledigt, säger Toivonen.

- Det var väl lite ringrostigt, så som en första match ska vara tycker jag. Vi kanske skulle gjort något mer mål (innan paus), men det var okej ändå.

Ledningsmålet fick dock ingen fart på MFF. Antonsson sköt ett skott från snäv vinkel som räddades och Erdal Rakip fick ett ännu bättre läge innan pausen som gick utanför. IFK Malmö stack emellan med ett par halvchanser och visade varför de vann sin Division 2-serie förra året.

Malmö FF ställde upp med en ny startelva efter pausen och bland alla byten fick Amin Sarr chansen som centerforward istället för Nalic. 19-åringen tog sig till ett bra läge tio minuter in i halvleken men vänsterskottet räddades av den nyinbytte IFK-målvakten.

IFK Malmö chockade sedan MFF med ett kvitteringsmål i den 59:e minuten genom Oliver Stojanovic-Fredin. Det resultatet stod sig i tio minuter. 2-1-målet kom efter att David Edvardssons genomskärare hittat Jo Inge Berget som i sin tur frispelade Anders Christiansen. Kaptenen rundade IFK-målvakten och satte enkelt bollen i mål.

I den 78:e minuten fick IFK Malmö en straff efter en fällning av Edvardsson mitt i straffområdet. Besnik Rustemaj lurade Marko Johansson åt fel håll och ordnade en ny kvittering. Ett par minuter efteråt räddades Bergets avslutsförsök sedan han frispelats av Noah Eile. Bergets oflyt fortsatte när han i momentet efteråt sköt i stolpen.

Matchen slutade 2-2. MFF:s press mot slutet gav ingen utdelning och laget kommer vara besviket över insatsen i främst matchens mittenparti.

- Det var en god intensitet, som vi önskade. Det var en bra träningsmatch att få. Sex 18-åringar på planen idag och en som är 19, så ett ganska ungt Malmölag. Det var det vi skulle använda matchen till idag. Sakta men säkert kommer vi upp till en bättre fysisk form. En bra och lärorik match för killarna, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

MFF:s startelvor:

Första halvlek: M. Nilsson- Beijmo, Brorsson, Nielsen, Knudsen- Rakip, Innocent, Antonsson, Toivonen (K), Widell (utbytt 25')- Nalic

Byten: A. Nilsson (25')

Andra halvlek: Johansson- Eile, Ahmedhodzic. Vagic, Nuh, Christiansen (K), Lewicki, Edvardsson- Berget, Sarr, Nanasi

Publicerad 2021-01-29 kl 20:58