STOCKHOLM. Milos Milojevic fick inte jubla efter sin Hammarby-debut.
En sen Halmstad-kvittering gav kryss på Tele2 Arena.
- Jag är ingen trollkarl, säger nye tränaren.

Milos Milojevic har nu gjort sin första allsvenska match som Hammarby-tränare. Under söndagen tog de grönvita sig an Halmstad hemma på Tele2 Arena inför 7112 åskådare.

Den första halvleken var händelsefattig. Allsvenske startdebutanten Bayere Junior Loué nickade en bit utanför i ett bra läge, Darijan Bojanic hotade med ett skott från nära håll och på tilläggstid fick Halmstad till ett misslyckat avslutsförsök i farligt läge, men annars uteblev målchanserna.

Hammarby gick för ett ledningsmål i den andra halvleken men efter en knapp timmes spel var det Halmstad som var nära att göra 1-0. Thomas Boakye hotade först med ett tungt skott som David Ousted räddade, varpå Simon Lundevall nickade returen mot mål. Men även den gången räddade Bajens keeper.

I den 65:e minuten räknade nog många på plats in 1-0 för Hammarby, då Jeppe Andersen frispelades i straffområdet. Men den danske mittfältaren missade bollen, sparkade hål i luften och föll till marken.

Men hemmalaget skulle oavsett få in ett ledningsmål. Inhopparen David Accam skarvade i den 72:a minuten in bollen i mål efter att inspel från vänsterbacken Mohanad Jeahze. Målet fick Tele2 Arena att gunga.

Därefter skapade Bajen ett antal farligheter. Exempelvis brände Darijan Bojanic ett jätteläge inne i straffområdet mot slutet av matchen. Och det straffade sig. För på tilläggstid stötte Marcus Antonsson in 1-1 för Halmstad efter ett inspel i boxen som Sadat Karim nickade ner till målskytten.

Matchen slutade 1-1. Nu har Hammarby åtta poäng upp till serieledaren Malmö FF, men med en match mindre spelad.

- Det var långt ifrån den insats vi ville se. Men ett bra försök, säger Milos Milojevic till Discovery+ efter matchen.

Han fortsätter:

- Vi hade ett bra resultat men avslutade inte chanserna vi hade att avgöra matchen. Man blir straffad om man inte fokuserar under de sista två-tre minuterna.