POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Misstänkte häktad för misshandel av normalgrad och vållande till annans död

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Advokat Stefan Rosell i tingsrätten i Helsingborg på onsdagen under häktningen av den övertäckte mannen som sitter bredvid Rosell. Mannen är misstänkt för dråpet på en fotbollssupporter i Helsingborg i söndags.

Den 28-årige man som misstänks vara ansvarig för en 43-årig fotbollssupporters död häktades på onsdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för misshandel av normalgraden och vållande till annans död.

 

28-åringen förnekar brott och är enligt advokaten djupt förtvivlad över situationen.

- Det är klart att det rör sig som om en misshandel av mycket allvarligt slag, som ledde till ett dödsfall av oaktsamhet, sade domaren, chefsrådman Stefan Reimer, sedan häktningen offentliggjorts.

Ännu saknas ett rättsmedicinskt utlåtande om vad som orsakade den 43-årige mannens död mitt i ett fotbollsstökigt Helsingborg i söndags. Först måste kroppen obduceras.

- Det kommer att ske inom det snaraste, kanske redan i dag, sade Mats Olsson, polisens kriminalchef i nordvästra Skåne, på onsdagen.

Anmälde sig självmant

Den 28-årige Helsingborgs-anhängaren uppsökte självmant polisen i måndags kväll. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död. Det är den starkaste misstankegraden.

När häktningsförhandlingen startade i Helsingborgs tingsrätt förnekade 28-åringen brott och motsatte sig häktningsyrkandet. Den misstänkte satt under en blå filt vid sidan om sin advokat.

Försvararen Stefan Rosell sade att hans klient är djupt förtvivlad över situationen, men att han förnekar brott.

- Det handlar inte om något uppsåtligt dödande, betonade han.

Finns hotbild

Åklagaren Eleonora Johansson vill att mannen hålls kvar i minst två veckor framåt för att inte kunna störa utredningsarbetet.

Samtidigt konstateras att det finns en hotbild mot anhöriga till 28-åringen, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

- Med de sociala medierna sprids information snabbare än någonsin och till fler personer. Därmed blir också hoten fler. Vilka hot som är reella är svårt att avgöra men vi chansar inte gärna. Därför har vi vidtagit åtgärder, säger kriminalchef Mats Olsson till tidningen, utan att gå in närmare på vilka åtgärder det handlar om.

 

Publicerad 2014-04-02 kl 18:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå