POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Misstänkte i Helsingborg nekar till brott

Den 28-åring som är misstänkt för grov misshandel och vållande till en 43-årig mans död i söndags i Helsingborg nekar till brott.

- Det handlar inte om något uppsåtligt dödande, säger försvararen Stefan Rosell.

Ännu saknas ett rättsmedicinskt utlåtande om vad som orsakade den 43-årige Djurgårdssupporterns död mitt i ett fotbollsstökigt Helsingborg i söndags. Först måste kroppen obduceras.

- Det kommer att ske inom det snaraste, kanske redan i dag, sade Mats Olsson, polisens kriminalchef i nordvästra Skåne, på onsdagen.

Samtidigt väntade den första formella prövningen av bevisläget kring den tragiska dödsmisshandeln.

Den 28-årige HIF-anhängare som i måndags kväll självmant uppsökte polisen begärdes dagen därpå häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död.

Häktningsförhandlingen hölls i Helsingborgs tingsrätt sent på onsdagseftermiddagen. Åklagaren Eleonora Johansson vill att mannen hålls kvar i minst två veckor framåt för att inte kunna störa utredningsarbetet.

När häktningsförhandlingen startade i Helsingborgs tingsrätt förnekade 28-åringen brott och motsatte sig häktningsyrkandet. Den misstänkte satt under en blå filt vid sidan om sin advokat.

Kort efter yrkandet fick de drygt 30 journalisterna lämna rättssalen. Förhandlingarna förs bakom stängda dörrar.

Den misstänktes försvarare Stefan Rosell, säger att hans klient är djupt förtvivlad över situationen, men att han förnekar brott.

- Det handlar inte om något uppsåtligt dödande, betonar han.

Det finns en hotbild mot anhöriga till den 28-årige mannen som misstänks för att ha misshandlat den 43-årige Djurgårdensupporten, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

- Med de sociala medierna sprids information snabbare än någonsin och till fler personer. Därmed blir också hoten fler. Vilka hot som är reella är svårt att avgöra men vi chansar inte gärna. Därför har vi vidtagit åtgärder, säger Mats Olsson, chef för kriminalenheten vid polisen i nordvästra Skåne, till tidningen.

Vilken typ av åtgärder som vidtagits vill Olsson inte uppge.

Mannen är ett hängivet fan till Helsingborgs IF och medlem i fotbollsföreningen. I slutet av 2009 dömdes han för att ha hotat en kvinnlig ordningsvakt på en krog i nordvästra Skåne. Hotet bedömdes dock inte värre än att vaktens skadeståndskrav avslogs av domstolen.

HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg betecknar det ibland gränslösa supportervåldet kring matcherna som ett allvarligt samhällsproblem.

Publicerad 2014-04-02 kl 17:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå