Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Mitov nära förlängning med Peking - Vaiklas framtid oviss

Foto: TT

NORRKÖPING. Målvakten Michael Langer är klar för IFK Norrköping - och klubben närmar sig en förlängning med David Mitov Nilsson.
- Med Andreas Vaikla får vi se. Vi är inte framme där, säger managern Jens Gustafsson.

Under torsdagen presenterade IFK Norrköping en ny målvakt i form av 31-årige österrikaren Michael Langer. Han kommer närmast från Tampa Bay Rowdies i NASL men har tidigare spelat i klubbar som Vålerenga i Norge och Freiburg och Stuttgart i Tyskland. Han har två U21-landskamper för Österrike på sin meritlista. Kontraktet är på ett år.

- Vi har en målvaktssituationen med ett korttidskontrakt med Kenneth Udjus som går ut den sista juli och vi har två kontrakt som går ut i slutet av året, med Andreas Vaikla och David Mitov Nilsson. Dessutom är Mitov Nilsson långtidsskadad, så med den här rekryteringen är vi väldigt nöjda för att kunna ligga i framkant och se till så att vi är kvalitativa i målvaktspositionen men även numerärt förberedda för framtiden, säger Pekings manager Jens Gustafsson.

- Michael är en trygg målvakt med bra räckvidd, en ledare på planen och en målvakt som vi har stora förhoppningar om att han kan komma inge en stark trygghet och sprida den över hela laget.

Enligt Gustafsson har Norrköping haft ögonen på Langer under en längre tid.

- Vår målvaktstränare Mats Elvendahl har följt i stort sett varje steg Michael har tagit de senaste åren, både vad han gjort live och även från videoanalyser som vi kan nå. 

Managern berättar också att det har pågått försök att förlänga med David Mitov Nilsson och Andreas Vaikla.

- Det har det gjort en tid. Vi har framför allt fått positiva signaler från Mitov, som vi hoppas komma i mål med inom kort. Sen får vi se hur Vaikla tar sig vidare i den förhandlingen, utan att gå händelserna i förväg. Vi är inte framme där.

Är fler saker på gång i laget?
- Det har varit ganska mycket på minussidan nu, spelare ut. Vi är inne i lite av ett nybygge, där många ska lära känna varandra och det handlar om att bygga nya relationer på planen. Vi ska implementera den spelidé som vi har för nya spelare som kommer in. Samtidigt har vi många unga spelare på väg upp. Vi jobbar väldigt hårt för att vi ska se ut som vi gjorde i går (mot Rosenborg i Champions League-kvalet) och att de som kommer in ska känna sig trygga.

Norrköping jagar just nu en ny anfallare.

- Det är en uttalad ambition, att vi vill ersätta Emir (Kujovic). Det ligger högt upp på dagordningen. Samtidigt är vi väldigt ansvarsfulla i att det ska komma in spelare som är villiga att göra jobbet. Vi är noga med att hitta spelare som kan växa i vår miljö och framöver bli ännu bättre. Vi jobbar intensivt med det, men vi har inte kommit fram till något än, säger Jens Gustafsson.

Räkna dock inte med ett nyförvärv som håller samma kvalitet som Kujovic direkt. Den ekvationen går inte ihop.

- Det kan jag vara tydlig med, vi kommer inte hitta en spelare av samma kaliber. Den kvaliteten vi utvecklar här kan vi inte rekrytera in, men vi kan få in potential som kan bli till och med ännu bättre framöver. Sen är vi noga med vad det är för människor som kommer in, så att vi kan bibehålla miljön och fortsätta utveckla spelare, säger managern.

Publicerad 2016-07-21 kl 12:52
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER